Bryn senter ble evakuert, T-banetrafikk ble stengt og E6 ble stengt i forbindelse med at en lastebil tok fyr like ved Bryn senter onsdag ettermiddag.

Les også:To personer til sykehus etter lastebilbrann

To personer er sendt til sykehuset med røykskader, og flere fikk tilsyn på stedet, forteller innsatsleder for helse, Christian Børresen. Han kom også med en oppfordring da han snakket med pressen.

– Vi oppfordrer folk som har fått i seg røyk til å ta kontakt med oss i etterkant, sa Børresen.

Lastebilen som tok fyr var full av harpiks, et bindemiddel, som avgir farlig røyk dersom det brennes. Innsatsleder i politiet, Gunhild Finne Nilsen, fortalte til pressen på stedet at over 20.000 beboere i området fikk melding om å lukke vinduer og å holde seg inne.

– Vi evakuerte både Bryn senter og stengte veien. Det får selvfølgelig samfunnsøkonomisk store konsekvenser. Vi hadde ikke noe valg. Vi er først og fremst glad for at ikke flere ble rammet. At det ikke gikk liv, men det får store konsekvenser, forteller hun til Nordstrands Blad.

Politiet fikk meldingen like etter klokken 14 onsdag ettermiddag, og brannen var slukket i overkant av en time senere.

– Vi har vært her med syv brannbiler og 18 mannskaper som har gjort en iherdig slukningsinnsats. Det var krevende å med all røyken, og vi jobbet i flere sektorer, sa innsatsleder i brann Bjørn-Fredrik Falchenberg.

Se mer fra hendelsen her: