– Det var supergøy, det har tatt helt av, forteller Andrea J. Bratt Mæhlum, som med mann og fire barn står bak julearrangementet på Bekkelaget.

Dette er fjerde året de inviterer naboer, familie og venner på julelystenning og siden første gang har arrangementet vokst i størrelse. Andrea anslår at over hundre personer tok turen innom søndag kveld.

– I to av årene vi har gjort dette, har det vært restriksjoner med avstand, munnbind og antallsbegrensning. I år hadde vi ingen begrensninger, så det var veldig gøy og veldig koselig.

Andrea har tidligere fortalt Nordstrands Blad om sitt begeistrede forhold til julen. I hjemmet på Bekkelaget er det lys, nisser og pynt overalt, både ute og inne. Mye er bestilt fra utlandet, og særlig Disney preger det julepyntede hjemmet, som nok skiller seg litt ut i nabolaget.

– Det blir litt mer for hvert år. I år bestilte vi noen store lysende julekuler til å ha i trærne. Tror vi var innom Clas Ohlson fem ganger, for vi hadde ikke nok skjøteledninger og kontakter.

En måned med julepynting

Det er ingen liten jobb å rigge til julehuset på Bekkelaget.

– Vi bruker en måned på å få opp alle lenker og lys. Det er rett fra å rigge ned halloween til å pynte til jul, ler Andrea. Hun forteller at hennes julegalskap har smittet over på mannen Kristian.

– Jeg vurderte å droppe lystenningen i år på grunn av strømkrisa. Men da fikk jeg blankt avslag fra Kristian. Det blir ikke jul uten lystenning, sa han.

Forsamlingen som kommer hvert år er en blanding av naboer på Nordstrand og Bekkelaget, venner og familie. Små og store, alle er velkommen.

– Det jeg synes er så hyggelig er at det kommer folk i alle aldre, fra ett år til 70–80 år, det kommer folk av ulike nasjonaliteter og i ulike livssituasjoner. Det synes jeg er så hyggelig.

Hun forteller om en eldre dame som kom med krykker.

– Jeg vet hun ikke er helt bra, men da hun satt der på en stol og hørte på musikken, da så jeg i øynene hennes at hun satt pris på det. Noen sa til meg at det ikke var noe vits å dra til byen til Winter Wonderland, når man kan få det eksklusivt på Bekkelaget. En annen sa at det ikke er ofte de får julestemning i Oslo, men at den kom i går. Og det er jo akkurat det vi ønsker – å skape julestemning.

The Voice-finalist sang

Ekstra stas i år var at en av finalistene fra årets The Voice, Niklas Jung Hansen, kom for å synge to sanger.

– Han sang Stjerneskudd av Dumdum Boys og en ny låt som snart slippes ut - Øyeblikket, forteller Andrea.

– Det gjorde det lille ekstra. Jeg følte det litt som vi var med i en amerikansk julefilm. Det eneste som manglet var snøen, men det får jeg ikke gjort noe med.

Det er litt galskap over all julepynten og det å invitere hundre folk hjem for å tenne lysene, erkjenner Andrea.

– Det er jeg helt med på, men vi synes det er så hyggelig.

Flere spurte om de kunne komme innom en annen gang også for å vise barnebarna, for eksempel.

– Det er det bare å gjøre, hvis noen vil komme innom og se på lysene så er det ikke for sent.

Nordstrands Blad tok turen til Julehuset på Bekkelaget også i fjor, da rundt 70 personer tok turen.