ØSTENSJØ: – Tilfeldighetene spilte på lag med oss denne gangen, sier Mats Larsen, vokalist i Påls butikk.

– Vi hadde spilt en deLillos låt «Suser avgårde alle mann» på øving noen ganger i høst. Selv om ikke alle i bandet hadde et forhold til låta fra før, fungerte det veldig bra da vi spilte den på vår måte. Så vi fikk lyst å spille den inn.

Godt samarbeid

Påls butikk fikk kontakt med produsent Nick Terry, som har samarbeidet med blant annet Oslo Ess og Kvelertak tidligere. Det utviklet seg til et godt samarbeid. Etter noen uker med innspilling i garasjen på Skøyenåsen var resultatet klart.

– Vi tok kontakt med plateselskapet Drabant, som har deLillos i stallen, for å forhøre oss litt om rettigheter og formalia. For syns skyld sendte vi også med den innspilte låta. Tilbakemeldingen var mildt sagt oppløftende, sier Larsen med et smil.

Platekontrakten i boks

Rett før jul var platekontrakten på plass. Og «Suser avgårde alle mann» er nå ute på alle digitale plattformer. Men bandet jobber videre med produsent Nick Terry om en EP som slippes på Drabant til våren. Etter én EP og to album på fire år, blir dette bandets fjerde utgivelse.

Denne gangen med en profesjonell aktør i ryggen, og i samarbeid med en dyktig produsent.

– Vi jobber hardt med dette bandet, så en slik backing betyr selvsagt mye for veien videre. EP’en vi jobber med nå vil bli noe spesielt føler vi, sier Mats avslutningsvis.

Østensjø-bandet er å se som oppvarming for Black Debbath i Fredrikstad 1. februar, på Verkstedet i Oslo 15. februar og på John Dee i Oslo 28. mars.