Fra torsdag 26. mai og til 6. juni blir det buss for T-bane på flere lokale strekninger. Det gjelder linje 2, 3 og 4, opplyser Ruter.

Årsaken er at Sporveien skal utføre tunnel- og broarbeider på strekningen mellom Brynseng og Hellerud. Det lages ny tunnel for Furusetbanen/Østensjøbanen mellom Høyenhall og Hellerud. I tillegg skal det bygges to nye broer, over Alnaelva og Østensjøveien.

Dette påvirker også Lambertseterbanen, ettersom Furusetbanen/Østensjøbanen i en ettårsperiode skal kobles sammen med Lambertseterbanen.

Slik blir det fra torsdag

Linje 4 til Bergkrystallen (Lambertseterbanen) vil ha buss for bane 4B på hele strekningen mellom Helsfyr og Bergkrystallen.

Linje 3 mot Mortensrud (Østensjøbanen) vil ha et avbrudd på T-banelinjen, med buss for bane 3B mellom Helsfyr og Ulsrud.

T-banen vil kjøre mellom Hellerud og Mortensrud, med beste overgangsmulighet til buss for bane 3B ved Oppsal T-banestasjon. På Ulsrud vil bussen stoppe på holdeplassen Ulsrudveien i Østmarkveien.

På Hellerud stasjon er det mulig å bytte til buss for bane 2B, som kjører mellom Tveita og Helsfyr. Bakgrunnen for at T-banen kjører fra Mortensrud og helt til Hellerud, er at den må dit for å få byttet spor, for å kjøre tilbake mot Mortensrud .

Linje 2 til Ellingsrudåsen (Furusetbanen) vil ha buss for bane 2B mellom Helsfyr og Tveita.

– Vil gå hyppig

– Bussene vil gå hyppig, men det kan i perioder bli trangt om plassen. De som skal ut og reise i denne perioden bør tenke alternative reiseveier, oppfordrer Ruters pressevakt, Øystein Dahl Johansen.

På grunn av at det brukes mange busser i dette avviket, blir det også endringer for andre busslinjer på Helsfyr, opplyser Ruter. Dette gjelder busslinjene 21, 66, 68, 76 og 400E. Ruter oppfordrer folk til å følge ekstra godt med på informasjonen om du skal reise med disse linjene.

– Beregn ekstra god tid og bruk reiseplanleggeren og Ruterappen for å finne alternative reiseveier, sier pressevakten.