Gå til sidens hovedinnhold

Penger og politisk grådighet

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er fristet til å kalle det grådighet når politikerne bevilger seg selv maksimalt med godtgjørelser for å være folkevalgt. Slik det nye bydelsutvalget (BU) på Nordstrand gjorde torsdag i forrige uke da BU konstituerte seg.

Kun ett parti stemte for at godtgjørelsene skulle være på laveste nivå. Rødts representant i BU, Idil Ali-Osman, stemte slik fordi Rødt mener ingen skal tjene penger på å representere folket i et folkevalgt organ. Etter at Høyre, MDG og Venstre, som utgjør flertallet i BU, hadde karret til seg alle leder og nestlederverv i BU og komiteene, sørget de for at betalingen for å sitte i disse vervene ble så høye som mulig.

Einy Langmoen fra MDG ble valgt til nestleder i BU. I debatten om godtgjøring sa hun at hun for 4 år siden hadde stemt slik Rødt nå gikk inn for. Men nå 4 år etter snudde hun tvert om fordi hun mente hun fortjente det. Og sikkert også fordi hun selv da kan nyte godt av en god slant med ekstra penger på bankkontoen.

Dette kalles folkelig for grådighet. Bydelen kunne spart rundt 300.000 kr i året hvis BU hadde stemt for Rødts forslag. Penger som kunne ha kommet godt med til bedre formål for folk i bydelen enn å fylle opp lommebøkene til politikerne.