NEDRE BEKKELAGET: – Det første han gjorde da vi kom hjem med ham, var å løpe opp trappen inn til mitt gamle soverom, hvor han pleide å bo. Der fant han plassen sin. Det var helt magisk, sier katteeier Emely Elisabeth Remme Sletten til Nordstrands Blad.

Forsvant i container

I mars 2012 kom Emely Elisabeth Remme Sletten hjem fra en backpackingtur i Asia. To dager senere forsvant Rex.

– Mamma hadde passet på ham mens jeg var borte. Han pleide å være en del ute, også om vinteren. Han laget seg reder der han holdt varmen. Året før sov han i båten vår, men vinteren 2012 sov han i en container som stod i nærheten, forteller hun.

Containeren forsvant samtidig med Rex, så de kom frem til at Rex sannsynligvis hadde vært i containeren da den ble flyttet.

Familien fant ut at containeren var blitt levert til et sted i Ski, og kjørte dit.

Les også: Fant skilpadde med beina i været

Skaffet ny katt

– Der fikk vi høre at dette skjer daglig. Katter gjemmer seg i containere, blir flyttet langt hjemmefra, og når containeren tømmes, blir katten enten livredd og flykter, eller knust, forteller katteieren.

Familien hengte opp lapper, dro flere ganger og lette der containeren ble tømt, og la ut etterlysning på dyrebar.no. Uten resultater.

– Vi ga opp etter hvert. Så fikk vi problemer med mus i huset. Da skaffet vi oss en ny katt, Cava, men etter et halvt år mistet vi ham også, forteller hun.

Imidlertid endte også den historien godt. Et halvt år etter at Cava forsvant, ringte en kvinne fra den andre siden av Mosseveien. Hun hadde funnet Cava, og katt og eiere ble gjenforent.

Les også: Albinospurv med draget på damene

Trodde moren spøkte

9. juni fikk Emely Elisabeth beskjeden hun ikke forventet: En kvinne i Kråkstad hadde funnet Rex, over tre år etter at han forsvant fra Nedre Bekkelaget.

Han ble funnet ikke så langt fra stedet hvor den omtalte containeren ble tømt tre år tidligere. Kvinnen hadde stusset litt over at en så fin og tilsynelatende velstelt katt virket hjemløs, så hun tok ham med til dyrlege, som fant ut hvem som eide ham.

– Først ble jeg nesten litt sint på mamma. For det var hun som ringte og skulle fortelle meg gledesnyheten. Jeg kjente at det var ikke noe å tulle med, og hun måtte virkelig overbevise meg om at det var helt sant. Det gikk ikke opp for meg før hun fortalte at dyrlegen hadde bekreftet at det var Rex. Jeg ble helt sjokkert og fikk gåsehud. En ubeskrivelig følelse. Glede, og i grunn litt magisk var det! jeg kjente veldig på at jeg har lengtet etter ham, forteller Emely Elisabeth.

Etter jobb den dagen dro Emely Elisabeth og hentet Rex.

– I dag kom den telefonsamtalen vi aldri hadde trodd vi skulle få. I 2007 møttes vi for første gang, i 2012 mistet jeg deg og i dag, over 3 år senere så er vi tilbake hos hverandre. Hjertelig velkommen hjem Rex, skrev hun på Facebook.

Les også: Kjendispapegøyen Kosmo er hjemme hos kjæresten

Rex` første dag hjemme

– Midt i gleden har jeg også litt dårlig samvittighet for at vi skaffet en ny katt. Nå har vi jo to katter som må bli vant med hverandre, forteller hun.

Foreløpig holdes de to pusene adskilt, og Emely Elisabeth har midlertidig flyttet tilbake til sin mor på Nedre Bekkelaget i en overgangsperiode for den sist hjemkomne firbeinte.

– Vi må jo prøve å få dem til å like hverandre, sier hun.

Familien rådfører seg med en katteadferdsekspert for å få den prosessen til å gå mest mulig smertefritt for alle parter.

– Jeg lurer på hva Rex har gjort disse tre årene, og hva han tenkte da han kom hjem, funderer katteeieren.

Ifølge henne tilbragte Rex sin første dag hjemme med å snuse iherdig rundt på alle steder i huset som en gang tilhørte ham, og spise store mengder mat.

– Han var ekstremt sulten, forteller Emely Elisabeth, og legger til at Rex, som blir 8 år i juli, skal til dyrlegen onsdag ettermiddag for en grundig helsesjekk.

Les også: Fikk orm i postkassa

Les flere saker fra noblad.no