Fraktet full frue på snøskuffe

Travel uke på glatte veier for Manglerudpolitiet.

Travel uke på glatte veier for Manglerudpolitiet.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Snø skaper ofte trafikkaos, men kan også brukes til å frakte fulle folk hjem... Les politiloggen til Manglerud politistasjon for den siste uka her!

DEL

BRATTLIKOLLEN/BRANNFJELL:  Manglerud-politiet måtte to ganger forrige helg følge oppfordring fra naboer om å få dempet fester i nærheten.

Første gang var på Brattlikollen litt før klokken 01 natt til søndag der musikken var så høy at naboene ikke fikk sove. Støyen ble dempet da politiet kom.

Klokken 08.15 søndag morgen kom det tilsvarende melding fra Brannfjell om at nå burde festen være over. 15-20 ungdommer ble geleidet ut av et hus og satt i marsj hjem med beskjed om å forholde seg rolig.

Måtte sperre veier

ØSTENSJØ:  Også fredag morgen skapte glatte veier problemer for bilister. I Skøyenbakken  sto biler på kryss og tvers, forteller politiet som fikk gitt beskjed til Veitrafikksentralen som igjen fikk ut strøbil. Veien ble sperret inntil den var fremkommelig.

Var redd for innbrudd:

GODLIA: Det har vært en del innbrudd i Oppsal-/Godlia-området, og derfor ble det gitt melding til politiet fredag kveld  etter at en mann hadde snoket  i Stordamveien. Vedkommende var borte da politiet kom til området.

Bål i skogen

LAMBERTSETER:  Fredag kveld kom det meldinger om at det brant i skogen nedenfor Østerlisvingen på Lambertseter. Politiet måtte ta bena fatt for å komme til det aktuelle området. Her fant de to karer rundt et bål. Det var sikret med steiner og det var snø rundt. De to fikk derfor fortsette å kose seg.

Stakk fra påkjørsel

OPPSAL:  Politiet ble lørdag formiddag bedt om assistanse etter at en bil var  rygget på i Haakon Tveters vei på Oppsal. Den skyldige hadde kjørt fra stedet. Bilen ble etter hvert funnet i Østensjøveien. Fører hadde ikke merket at han hadde vært borti noen. Partene ordnet opp seg i mellom.

Blodige etter slåssing

KASTELLET: Politiet ble natt til søndag tilkalt til Shell på Kastellet hvor en del ungdommer hadde barket i hop. Noen hadde forsvunnet i en bil da politiet kom, men dukket opp igjen. Flere var blodige i ansiktet etter slåssing. Partene var ukjente for hverandre, og var ikke særlig villige til å fortelle om hva som hadde skjedd og hva som var bakgrunnen.

Slåsskamp etter fotballkamp

EKEBERG: Søndag ettermiddag ble det meldt om slåssing i Ekeberghallen.  Dette skjedde etter at et lag hadde røket ut av en turnering. De var borte da politiet kom. Oppgjøret blir fulgt opp av politiet.

Ble borte etter påkjørsel

RYEN: Litt før klokken 19 søndag kveld ble det meldt om at to biler hadde vært borti hverandre på E6 ved Ryen.  Det var blitt skader på en dør. Den ene bilen forsvant fra stedet, ble søkt etter av politiet, men var og ble borte.

Slåssing på bussen

E18/NORDSTRAND: En bussfører på vei utover Mosseveien  mandag kveld måtte be politiet om hjelp. Han hadde to personer – en dame og en mann  - om bord som  ikke bare var  å betegne som vanskelig, men som også begynte å slåss. Ved Nordstrand bad ble det sendt melding til politiet. Bussen ble stoppet og de to tatt ut.

Bussen kunne kjøre videre mens de to fikk en kraftig  muntlig tilsnakk.

Døvstum tigger

BØLER/BOGERUD:  To ganger tirsdag ettermiddag fikk politiet melding om at en døvstum mann var på tiggerferd. I Bølerskrenten var han først jagd ut av oppgangen av en fra hjemmesykepleien.

Kort tid etter dukket han opp i Martin Linges vei på Bogerud. Også her skulle han selge noe.

Politiet kom til stedet, fikk kontakt med en  mann som viste seg å være 32 år og komme fra Polen

Han ble bortvist fra stedet.

Vanskelig i Skulleruddumpa

E6 SKULLERUDDUMPA: Allerede natt til onsdag begynte problemene for trafikkanter på E6 ved Skulleruddumpa.

Politiet meldte at det var ekstremt glatt, og at dette nok var en medvirkende årsak til at en trailer på vei innover kjørte på en lyktestolpe. Denne knakk og la seg over utgående felt. For å få fjernet denne, måtte feltene stenges.

- En lysstolpe ble knekt av en trailer som mistet veigrepet, og denne sperret veien i lang tid. Og da vi også fikk to trailere som sakset og kjørte i hverandre, ble det nærmest full stopp, forteller ordenssjef Morten Østraat på Mnglerud politistasjon.

Men det stoppet ikke med det. Litt etter kom en ny trailer nedover fra Mortensrud. Den fikk sleng, sakset – og ble stående. Og deretter kom en  tilsvarende doning.

Den klarte ikke å stoppe før traileren foran, og kjørte på denne. Dermed var det komplette kaos komplett.

Bilene sto innover, og de som skulle utover, måtte selvfølgelig glane.

Ved 6-tiden var veien ryddet. Ved 8-tiden fikk en bil stans på veien utover. Den ble fjernet i løpet av en halv time.

- I tillegg til dette måtte vi få frem en ambulanse. En fødende kvinne hadde det travelt, så vi måtet få utrykningskjøretøyet  over i motgående kjørebane. Men det gikk bra.


Flammene slo opp

MANGLERUD: Onsdag ved 13.30-tiden ble det igjen trafikkproblemer på E6 – den gang ved Manglerud senter.

Det tok fyr i motorrommet på en bil, og flammene slo flere meter opp. Ingen personskader, men veien måtte stenges.

Kona på snøskuffe

HOLMLIA: - Ellers fikk vi jo en litt morsom episode på Holmlia ved 4-tiden natt til  torsdag, forteller ordenssjefen.

- Det kom melding om at det lå en person i snøen på Holmlia.  Vi dro raskt til stedet, for når vi får slike meldinger, er det fare for at folk kan bli skadet av kulden.

Da patruljen kom til det angitte stedet, var personen borte. Men det var rare spor i snøen. Disse viste seg å lede til en adresse i nærheten.

Historien kom etter hvert frem. Et par hadde vært på en noe fuktig fest, og kona klarte ikke å gå hjem.

Mannen var imidlertid ikke rådvill. Han gikk hjem, hentet en snøskuffe og kjørte kona hjem på denne!

Artikkeltags