To menn siktet for drap

FUNNET DØD: Politiet tror at en mann som torsdag morgen ble funnet død på Holmlia i Oslo, er blitt drept. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

FUNNET DØD: Politiet tror at en mann som torsdag morgen ble funnet død på Holmlia i Oslo, er blitt drept. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

To menn i 20-årene er siktet for forsettlig drap etter at en ung mann torsdag morgen ble funnet død på Holmlia i Oslo.

DEL

SØNDRE NORDSTRAND (NTB-Frode Kvam): Det var de siktede som varslet politiet. Den døde ble funnet utendørs ved Rosenholm stasjon helt sør på Holmlia, ved grensen mellom Oslo og Akershus.

– Politiet ble kontaktet klokken 6.15 om at en person var død etter en kriminell handling. To norske unge menn i begynnelsen av 20-årene er siktet for forsettlig drap, opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt.

LES OGSÅ: Mann funnet død på Holmlia

Siktede varslet

Det var de to siktede mennene som varslet politiet på telefon. Politiet var framme cirka 15 minutter etter oppringningen, sier Metlid.

– Pågripelsen fant sted kort tid etter at de ringte oss, og det skjedde uten dramatikk. De var rolige og samarbeidet med politiet på stedet.

Den dødes identitet er ikke klarlagt, men politiet har en formening om hvem han er.

– Vi har ikke identifisert den avdøde ennå, men vi jobber med det. Vi har opplysninger om hvem det er og kan i hvert fall si med sikkerhet at det er en voksen, ung mann. Vi har ikke fått kontakt med alle som kan være hans pårørende, sier Metlid.

Avdøde skal obduseres fredag. Politiet ønsket torsdag ettermiddag ikke å si noe om hva slags skader han var påført.

– Han blir sendt til obduksjon fredag. Av hensyn til obduksjonen og etterforskningen kan vi ikke si noe mer om dette nå, sier Metlid.

Kjente hverandre

Hun opplyser videre at politiet mener de to drapssiktede kjente avdøde, men at identiteten hans må klarlegges før de kan vite dette sikkert.

– Det vi vet så langt er at opplysninger tyder på relasjon mellom de siktede og avdøde, og at de skal ha kjent hverandre. Men det forutsetter at vi får sikker identifikasjon av ham. Når det gjelder åstedet kan vi ikke si mer foreløpig, heller ikke om når drapet skjedde. Men den døde ble funnet utendørs, sier Metlid.

De pågrepne skal avhøres så snart som mulig torsdag ettermiddag, og politiet håper avhørene kan belyse motiv.

– Vi ber publikum ta kontakt med oss dersom de har gjort observasjoner eller lagt merke til noe i området rundt Rosenholm stasjon og nærområdet. Alt er av betydning for politiet, særlig tidspunktene fram til han ble funnet klokken 6.15 og tilbake gjennom natten, opplyser Metlid.

De to siktede har fått oppnevnt henholdsvis Bendik Eckbo og Solveig Høgtun som forsvarere.

Våknet av smell

Torsdag morgen og formiddag undersøkte politiets krimteknikere et skogområde i nærheten av bebyggelsen på Holmlia. Flere naboer som bor like ved stedet der den døde ble funnet, opplyser til VG og TV 2 at de hørte et smell tidlig på natten.

– Det var ett smell, og det var litt uvanlig. Det var veldig kraftig og klart. Jeg tenkte først at det var fyrverkeri, sier en mann til VG og forteller at datteren våknet av lyden.

En annen mann sier til samme avis at både han og kona hørte et høyt smell, og at de syntes dette virket mistenkelig.

– Det kunne vært skudd, men hørtes mest ut som en eksplosjon, sier mannen. (©NTB)

Artikkeltags