Gå til sidens hovedinnhold

Advarer hundeeiere mot hvit varebil

Artikkelen er over 6 år gammel

– Det var et forsøk på å stjele hunden min, sier Liv-Siri Natvik fra Karlsrud, etter at en hvit varebil i går kveld stoppet utenfor huset hennes.

KARLSRUD: Det har ikke manglet på advarsler i sosiale medier den siste tiden, om en hvit varebil med personer som forsøker å stjele hunder rundt i hele Norge.

Også i vårt distrikt kommer det meldinger om en hvit varebil med to menn som er overmåte interessert i andres hunder, og folk forteller om ubehagelige opplevelser både på Sæter og Lambertseter.

Hundeeier Liv-Siri Natvik fra Karlsrud opplevde i går kveld det hun er helt sikker på var et forsøk på å stjele en av de tre hundene hennes.

LES OGSÅ: Hunden Stratos fant sjeldne trøfler i Østmarka

Hvit varebil

Hundene, to mastiffer og en basset, var ute i hagen som de ofte er. Liv-Siri hadde verandadøren åpen, og ble oppmerksom på en hvit varebil som kjørte sakte forbi huset, men så rygget tilbake igjen opp til porten til huset til Liv-Siri.

– Jeg hørte også at hundene begynte å bjeffe, og gikk ut for å se hva det dreide seg om. Både varebilen og en mann sto rett ved porten min. Han var åpenbart veldig interessert i basset-hunden min, Birger, forteller Liv-Siri.

Hun gikk bortover mot mannen, som begynte å snakke til Liv-Siri.

LES OGSÅ: I retten for å ha helt ut 4000 liter ammoniakk i Gjersrudbekken

Lyst på en sånn hund

– Han så europeisk ut, men snakket gebrokkent. Han sa han synes slike hunder – altså basseten – var veldig fine, og at han hadde lyst på en sånn hund. Han spurte også hvor mye en sånn hund koster, forteller Liv-Siri videre.

Hun fortsetter.

– Jeg ble jo mistenksom, og var slett ikke interessert i å prate med han. Jeg ble litt usikker på hva jeg skulle gjøre, men begynte å ta med meg hundene inn i huset igjen. Men hundene merket nok alvoret i situasjonen, og var skikkelig på mot porten og mannen, som ikke gikk videre inn i hagen, forteller hun.

LES OGSÅ: Bil på taket og stolkastere på T-banen

To personer

Liv-Siri fikk også med seg at det satt en person til inne i varebilen, ved rattet.

– Jeg fikk med meg hundene inn i huset, men dessverre fikk jeg ikke notert bilnummeret, før de dro. Men jeg ringte til politiet med en gang. Under samtalen, kom det også inn melding som jeg fikk med meg, om at varebilen også var observert andre steder i samme område, forteller hun.

Politiet kom også til Liv-Siri litt senere, og snakket med henne om hendelsen.

– Dette var en skikkelig guffen opplevelse. Det var en røslig fyr som stod der ute. Jeg er sikker på at det var et forsøk på å stjele hunden min. Nå tør jeg ikke å la hundene være alene ute i hagen mer. Det skal også opp en skikkelig lås på porten, sier hun.

Liv-Siri har også lagt ut advarsel via sosiale medier, om hendelsen.

Politiet bekrefter at det er kommet inn melding om det som Liv-Siri forteller om, og at de har vært hos Liv-Siri.

– Det er foreløpig ikke inngitt noen anmeldelse på forholdet, men vi vet at det er snakk om varebil som også er observert andre steder, også i forbindelse med forsøk på hundetyveri, sier avsnittsleder for forebyggende ved Manglerud Politistasjon, Dag Harald Drevsjø.

Denne saken er laget i samarbeid med nettavisen  nab.no/Nordre Aker budstikke

LES OGSÅ: Rydder reirplass til barndommens bråkmakere