Politiet er på Lambertseter, ved Marmorveien, med flere patruljer etter at en mann gikk inn i et bygg og viste fram et våpen, opplyste de på Twitter i 21-tiden søndag kveld.

– Vi har kontroll på mannen, ingen er fysisk skadet, skrev operasjonssentralen på Twitter.

Politiet opplyser til pressen at de er i området med flere patruljer og helikopter. De jobber nå med søk i området, vitneavhør og ivaretakelse av de involverte.

Ifølge politiet skal mannen ha kollidert med en bil på utsiden av en institusjon og deretter gått inn og vist fram en pistol.

Ifølge Nordstrands Blads reporter på stedet leter politiet på stedet. Det letes også med hund.

Politiet opplyser til pressen at det ikke er opplysninger om at personen har vært ifølge med flere. Han har håndtert en drill like etter kollisjonen, og det er mulig at dette har blitt oppfattet som et våpen, opplyser de. Politiet har så langt ikke funnet våpen, men søker i områdene den pågrepne har beveget seg i.

- Observerte mannen raskt

Innsatsleder Anders Rønning sier til Nordstrands Blad at de responderte på en melding på en mann som visstnok skulle ha båret på pistol.

– Han har tatt seg inn på institusjonen. De som meldte ble naturligvis skremt. Han gikk rundt i lokalet. Politiet observerte mannen raskt.

Det er ikke funnet pistol, men har funnet drill. Politiet holder begge teorier om våpen eller ikke åpne, opplyser han til Nordstrands Blad.

Videre vil de fremstille mannen for helse og vurdere psykisk tilstand.

– Blir han klarert av helse, kjøres han til arrest.

Politiet blir på stedet en liten stund for å trygge de som bor her og forklare hva de har gjort. Det er ingen som er skadd.

21:50 er det fortsatt ikke funnet våpen opplyser politiet.

– Det er mistanke om kjøring i påvirket tilstand av pågrepne, forut for hendelsen og i forbindelse med at en bil har kollidert på stedet.

Saken oppdateres!