Klokka 06.25 fredag morgen sier krimleder Eivind Håndstad til Avisa Oslo at det i løpet av natta er foretatt et innledende avhør av den siktede i saken. Han vil ikke si noe om hvilket stoff det er snakk om.

Klokken 17.40 torsdag meldte politiet at de var på Bøler i forbindelse med at en person skal ha blitt eksponert for et flytende stoff for noen timer siden. Vedkommende forklarte at han etter dette følte seg uvel, og tre personer i leiligheten ble ivaretatt av helsepersonell.

Det er bekreftet at testen har gjort utslag på et giftig stoff. Det melder politiet i en pressemelding klokka 20.27 torsdag kveld:

– De tiltakene vi har igangsatt er i tråd med dette. Vi har god dialog med beboerne i blokken. Det vil starte et saneringsarbeide om litt. De nødvendige prosedyrene for dette vil bli fulgt, og estimert til ca. 2 timer. Det vil si at beboere kan forlate sine leiligheter om en stund, skriver politiet videre.

Klokken 21.42 opplyser politiet til pressen at en person har status som siktet i saken, og siktelsen går på å fremkalle fare for allmenheten. Siktede ligger nå til observasjon på sykehus.

Det jobbes med sanering på aktuell adresse. Når denne jobben er fullført, vil beboere i øvrige leiligheter på adressen kunne bevege seg og oppholde seg som normalt, opplyser politiet.

Bildeserie

Se bildene fra Bøler-dramaet

– Surrealistisk

En nabo som bor i samme blokk forteller til Nordstrands Blad at det hele er ganske surrealistisk.

– Det er jo et veldig rolig sted og hyggelige folk som bor i blokken. Sjeldent noe som skjer her. Man blir jo litt skremt av hvor nærme det plutselig er, og ikke minst hva som kunne skjedd, sier han.

Han ønsker av ulike årsaker ikke å stå frem med navn.

Han opplyser at de har fått lite informasjon – det meste går vis styret. Men de har ikke fått lov å gå inn eller ut, levere noe mat eller hente dyr.

– Politet har hatt kontakt med vårt styre. Utover det har vi kunne kommunisere litt med en person som sto utenfor. Alle andre ble sendt bort men beboere kunne få snakke litt med dem, sier naboen.

PST kjenner saken

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er gjort kjent med saken, bekrefter de overfor VG.

Kommuneoverlegen i Oslo og CBRNE-senteret ved Oslo universitetssykehus er koblet på.

CBRNE-senteret har akuttberedskap for behandling av personskader forårsaket av særlig farlige kjemiske stoffer, giftig røyk, radioaktiv stråling og biologiske smittestoffer som kan gi opphav til blant annet høyrisikosmittesykdom.

Ekstremt giftig og farlig

– Vi fikk en telefon fra en som sier han har fått et stoff på huden som er ekstremt giftig og ekstremt farlig. Han sier det er noen timer siden det skjedde, men det stoffet han indikerte at det kunne være, gjorde at vi måtte iverksette prosedyre, med både helse og brann.

Det sier innsatsleder Tore Barstad på stedet til Avisa Oslo i 19-tiden torsdag.

Det er snakk om én person som skal ha fått stoffet på seg. Den samme personen meldte det inn til politiet, og har nå status som siktet.

Barstad betrygger andre om at det ikke er farlig å bevege seg i området.

– Guffent

Til Avisa Oslo sier nabo Jan at han synes det hele er skummelt. Han har bodd her i 40 år, og sier at han aldri har opplevd noe slikt.

– Guffent, sier Jan.

– Det har vært masse biler her, sykebiler, brannbiler, politibiler. Alt var sperret. Jeg kom fra sentrum og måtte kjøre rundt, sier en annen nabo, Julianne.

– Det er litt skummelt når det er så nære, fortsetter hun.

Hun kjenner ingen i selve oppgangen tilhørende leiligheten hvor hendelsen skal ha funnet sted.