Oppdatering fredag klokken 17.09: Politiet opplyser på Twitter at de er på Bøler for å fortsette arbeidet som startet i går. «Det er ikke noen ny trussel, og det er ikke fare for andre», skriver de.

Oslo politidistrikt iverksatte torsdag ettermiddag etterforskning etter at det kom inn melding om at en person hadde fått et giftig stoff på seg.

– Politiet har jobbet gjennom natten på stedet, i en leilighet på Bøler. Det er gjort videre undersøkelser og sanering på stedet, skriver politiet i en pressemelding fredag formiddag.

Tenåringen som er siktet i saken, ble avhørt av politiet i natt, opplyser de.

– Det tyder på at han har produsert det farlige giftstoffet på egen hånd. Det er ingenting som tyder på at noen andre er involverte.

Det er ikke fare for andre i området.

– Forprøvene som er utført viser at det kan være et svært giftig og skadelig stoff. Det gjøres videre undersøkelser av stoffet. Foreløpig går vi ikke ut med opplysninger om selve stoffet av etterforskningsmessige hensyn.

Gutten i tenårene er foreløpig siktet for befatning med et giftig stoff som kan medføre fare for allmennheten.

Surrealistisk

Det var klokken 17.40 torsdag at politiet meldte at de var på Bøler i forbindelse med at en person skal ha blitt eksponert for et flytende stoff. Han følte seg uvel i etterkant.

Det ble kort tid etterpå bekreftet at det var snakk om et giftig stoff. Siktede i saken ligger til observasjon på sykehus.

En nabo som bor i samme blokk fortalte til Nordstrands Blad torsdag kveld at det hele er surrealistisk.

– Det er jo et veldig rolig sted og hyggelige folk som bor i blokken. Sjeldent noe som skjer her. Man blir jo litt skremt av hvor nærme det plutselig er, og ikke minst hva som kunne skjedd, sier han.

Han ønsket av ulike årsaker ikke å stå frem med navn.

Han opplyste at de fikk lite informasjon – det meste gikk vis styret. I en lengre periode fikk de ikke lov til å gå inn eller ut, levere noe mat eller hente dyr.

– Politiet har hatt kontakt med vårt styre. Utover det har vi kunne kommunisere litt med en person som sto utenfor. Alle andre ble sendt bort men beboere kunne få snakke litt med dem, sa naboen torsdag kveld.

PST kjenner saken

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er gjort kjent med saken, bekrefter de overfor VG.

Kommuneoverlegen i Oslo og CBRNE-senteret ved Oslo universitetssykehus er koblet på.

CBRNE-senteret har akuttberedskap for behandling av personskader forårsaket av særlig farlige kjemiske stoffer, giftig røyk, radioaktiv stråling og biologiske smittestoffer som kan gi opphav til blant annet høyrisikosmittesykdom.