Gå til sidens hovedinnhold

Politikere i pengenød?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Netto gjennomsnittsinntekt for de 15 medlemmene av bydelsutvalget i Nordstrand var i fjor på 647.841 kroner, og de hadde en gjennomsnittlig formue på 2.688.926 kroner.

Hvert år i desember, i år den 17., behandler bydelsutvalget bydelens budsjett for neste år. Det er trange tider, og i utgangspunktet ville byrådspartiene SV, Ap og MDG kutte ned på bevilgningene til bydelene. Hvilket betyr at bydelens tilbud til de mest sårbare blant oss blir dårligere, og litt satt på spissen: de lovpålagte tjenestene blir skåret ned til et minimum.

Men Rødt reddet nok en gang til en viss grad bydelsøkonomien og sørget for at alle bydelene til sammen fikk 123 millioner kroner mer enn byrådet ville gi. For Nordstrands del fikk bydelen nesten 10 millioner mer å rutte med neste år.

Likevel blir det kutt i bydelens budsjett. Bydelsadministrasjonen foreslår å kutte i barnehagebudsjettet, kjøpe færre sykehjemsplasser, ikke bevilge penger til fritidsklubb på Sæter blant annet. Rødt går imot disse kuttene. Og vi foreslår også at lederen av bydelsutvalget ikke lenger skal ha over 170.000 kroner i årlig godtgjøring, i tillegg til mellom 2000 og 4000 kroner per møte, avhengig av hva slags møte det er snakk om.

Vi andre medlemmer av bydelsutvalget får over 2000 kroner per møte – disse godtgjøringene må vi selvsagt betale skatt for. For oss i Rødt er det et prinsipp at ingen skal tjene noe på å være folkevalgt og Rødts folkevalgte betaler all godtgjøring inn til partiet sentralt. Et godt prinsipp. Derfor foreslår vi at leder av bydelsutvalget får 59.000 kroner i årlig godtgjørelse og alle de andre får laveste sats på kroner 798 per møte. Det kan bydelene spare over 500.000 kroner på i året.

Så tilbake til utgangspunktet: Trenger vi politikere disse pengene? Er det ikke bedre at alle de kronene bydelen får tildelt fra bystyret går til det beste for folkene som bor i bydelen, til dem som trenger det mest?

Svaret på det første spørsmålet er nei, svaret på det andre er et rungende ja.

Men på torsdag førstkommende, når bydelsutvalget behandler budsjettet, er det stor sannsynlighet for at Rødts forslag kun får 1 stemme, nemlig undertegnedes.

Les også

Rokering på inntektstoppen i Nordstrand bydelsutvalg: – Jeg har vel jobbet hardt, da

Les også

Utbygging, skoleveier og ulovlig parkering - nå skal lokalpolitikerne på Nordstrand si sin mening

Les også

SV-er tjente mest av BU-medlemmene i Østensjø: – Svært ydmyk med tanke på hvilke privilegier det gir

Les også

På dette postnummeret i Bydel Nordstrand bor det flest millionærer

Les også

Dette er rådhusets rikeste – og disse tjener mest

Les også

Disse tjente mest i våre bydeler i 2019