Islandshester på rømmen, fyllekjøring og full brann i rekkehus

Artikkelen er over 2 år gammel

Dette er hendelsene som har preget julen i området hittil.

DEL

politiloggen  

OSLO ØST POLITIDISTRIKT: Julens politilogg ser du her.

Løse islandshester

ØSTENSJØ: Tredje juledag melder politiet om at det har vært to løse islandshester i området Østensjøveien og Ulsrudveien. Etter kort tid fikk de kontroll på de to hestene.

Kraftig brann i rekkehus

BJØRNDAL: Andre juledag rykket politiet og brannvesenet ut grunnet full brann i flermannsbolig i Nyjordstubben på Bjørndal. Ti beboere ble evakuert fra boligen. Ingen ble fysisk skadet, melder politiet, og brannvesenet klarte å forhindre spredning av brannen til andre leiligheter. Beboere på Bjørndal ble bedt om å holde vinduer lukket på grunn av røyken.

- Vi mottok melding om brann på kjøkken og rykket ut fra flere stasjoner, forteller brannmester ved Kastellet stasjon, Jørgen Lie.

-  Vi så på avstand at det røk kraftig opp fra området og skjønte at dette kunne bli en alvorlig og større brann. Ved ankomst så vi det brant kraftig i første etasje og fikk samtidig bekreftet at alle var ute. Vi fokuserte for fullt på å unngå spredning til naboseksjonen. Vi fryktet en liten periode at røyk og branngasser skulle spre seg til hele rekkehuset via loftet, men så raskt at de tiltakene som var satt igang av røykdykkere inne, ga resultater og røyken avtok.

Oslo brann og redningsetat fikk også bistand fra Follo brannvesen, forteller Lie, og naboer var flinke til å hjelpe til da brannvesenet ankom.

Fyllekjøring og påkjørsel

SØNDRE NORDSTRAND: Julaften meldte politiet om påkjørsel bakfra ved Ljansbrudiagonalen/Ljansbrukveien. Den ene føreren fremstod ruset og ble tatt til arresten for prøvetaking. Personen er anmeldt for kjøring i påvirket tilstand.

Trafikkuhell mellom tre biler

E6:Julaften meldte politiet om trafikkuhell mellom tre biler på E6 ved Lambertseter. Det var ingen personer som ble hardt skadet, men en med nakkesmerter. Den ene av sjåførene fikk førerkortet inndratt på grunn av dårlige bremser. Det oppstod en del trafikk-kø som følge av uhellet.

Kjørt på stillas

ØSTENSJØ:En personbil kjørte inn i et stillas i Ulvenveien på julaften. Sjåføren virket beruset, melder politiet.

Pipebrann og vannlekkasjer

ULVØYA:Brannvesenet slukket en brann i pipe i Fjordveien lille julaften. Adressen har fyringsforbud etter hendelsen, fram til feier har vært på stedet, melder politiet.

- Lille julaften hadde vi en del å gjøre. Blant annet reiste vi ut på en del unødige brannalarmer og bisto på to større vannlekkasjer i byen. Senere på kvelden rykket vi ut på en pipebrann og slukket en søppelkasse som brant ved kastellet holdeplass, opplyser brannsjef ved Kastellet stasjon, Jørgen Lie.

Slagsmål ved Ekeberghallen

EKEBERG:Den 22.12 meldte politiet om slagsmål utenfor Ekeberghallen, med 10-15 personer involvert. Flere av de involverte hadde løpt fra stedet da politiet ankom og ingen virket alvorlig skadet.

Aggressiv mann med kniv

NORDSTRAND:Den 21.12 meldte politiet om en aggressiv mann på en bensinstasjon langs Mosseveien. Mannen skal ha kastet en gjenstand på en kunde og truet med kniv. De ansatte på bensinstasjonen fikk låst mannen ute og tatt kontroll på kniven. Mannen ble pågrepet av politiet og arrestert. Han er anmeldt for trusler med kniv.

LES OGSÅ:

Ran, smultbrann, masseslagsmål og en mistenkelig fotograf.

Biler sklir på glatta:- Politiet i øst får inn mange meldinger om trafikkulykker langs veiene.

Kjøkkenet er et sted mange branner oppstår, forteller brannmester ved Kastellet Brannstasjon, Jørgen Lie

Artikkeltags