Stekte mobiler og aggressive trikkepassasjerer

IKKE LURT: At det er dumt å legge fra seg mobilen på komfyren lærte en ryenbeboer sist fredag. Illustrasjonsfoto: Nina Schyberg Olsen

IKKE LURT: At det er dumt å legge fra seg mobilen på komfyren lærte en ryenbeboer sist fredag. Illustrasjonsfoto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Å steke telefonen sin på komfyren er ikke lurt, ei heller å drikke seg så full at man slår til medpassasjerer på trikken. Her er politiloggen!

DEL

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Her er utdrag av hva politiet har drevet med i våre tre bydeler i perioden fredag 11. september til torsdag 17. september:

LES OGSÅ: 17-åring ranet på Bøler

Vedkubber i veien

BRYN: Fredag 11. september i 12.30-tiden kom det melding om vedkubber i veibanen på E6 inngående ved Bryn. Politiet tok den korte turen fra stasjonen og ned for å rydde unna, inntil Veitrafikksentralen kom og fjernet vedkubbene.

Stekte mobilen

RYEN/ABILDSØ: Fredag kveld rykket nødetatene ut til en bolig i Høgdaveien, etter melding om brann i bygning. Da de kom frem var det røyk på stedet, men ingen boligbrann. Det viste seg at en beboer hadde lagt fra seg mobilen sin på komfyren, og skrudd på feil stekeplate.

- Personen fikk i seg litt røyk, men det gikk bra, sier stasjonssjef Janne Stømner til Nordstrands Blad.

Oppdaget innbrudd etter ferie

LAMBERTSETER/NORDSETER: Fredag kveld ble politiet oppringt av en huseier i Lambertseterveien, som etter en ukes ferie hadde kommet hjem og oppdaget innbrudd. Når innbruddet skjedde er usikkert, men tyvene hadde brutt seg inn i huset via vaskerommet. Verdisaker var stjålet fra et soverom.

Kjørte på gangvei

HOLMLIA: Politiet får jevnlig klager på folk som kjører på gangveier, og natt til lørdag 12. september måtte en 19-åring betale for å ha gjort nettopp dette. Halv ett kjørte han på en gangvei ved Lusetjernveien og forbi sportsklubben. Sjåføren fikk et forelegg av politiet.

LES OGSÅ: Mann bortført fra Holmlia

Utløste airbager

RYEN: Natt til søndag ble airbager i to biler utløst, etter at de kom borti hverandre i Ryen-krysset. Den ene bilen hadde så store skader at den måtte taues bort, men det var ifølge politiet heldigvis ingen alvorlige personskader. Snurret i tunnelen BRYN: Kvart på fire natt til søndag rykket politiet nok en gang ut til en trafikkulykke i Brynstunnele, i nordgående løp. To biler var involvert, den ene hadde snurret rundt, men alle hadde kommet seg ut av bilene og fremsto ikke som alvorlig skadet. Noe av det mest dramatiske var ifølge politiet at andre biler hodlt på å kjøre på dem før tunnelen ble ryddet etter ulykken.

Brann i søppelbøtta

SPORTSPLASSEN: Klokken to natt til søndag kom det melding om brann i Bekkelagshuset. Det var en søppelbøtte på herretoalettet som hadde tatt fyr, men den ble slukket av en festdeltager før nødetatene rakk frem. Det måtte en del utluftning til etterpå, og det ble opprettet sak på forholdet.

Dårlig hjort…

HAUKETO: Halv ti på kvelden sist søndag kom det melding om at en hjort, ikke et rådyr, hadde løpt ut i veien og blitt påkjørt av en motorsykkel i en sving i Ljabruveien like før Hauketo. Det gikk bra med mc-føreren, men ikke dyret, og Viltnemda ble derfor tilkalt.

Havnebråk

OSLO HAVN: Mandag måtte politiet rykke ut til Oslo havn etter melding om bråk i forbindelse med at en del aktivister forhindret pålossing. Det var 8-10 aktivister på stedet, men de forlot stedet da de fikk skriftlig beskjed av grunneier om å gjøre dette.

LES OGSÅ: 29-åring dømt for Manglerud-drapet

Brann i batteri

LAMBERTSETER: De ansatte ved en bedrift i Cecilie Thoresens vei på Lambertseter evakuerte seg selv da det sist mandag i 13.30-tiden begynte å brenne i et batteri. Batteriet sto på en rampe, og brannen ble slukket da brannvesenet kom. Alt gikk bra.

Gutt påkjørt

ABILDSØ: Mandag kveld ringte en mor til politiet etter at sønnen hennes var blitt påkjørt i gangfeltet ved Grågåsveien-Østensjøveien. Gutten skal ha ventet på grønn mann før han beveget seg ut i gangfeltet, en bil kjørte på rødt og sneiet borti hånden hans. Bilfører, en dame, stoppet og sjekket at alt gikk bra med gutten, men kjørte så videre. Politiet hadde en samtale med gutten og opplyser at hendelsen slik de har fått den beskrevet ville ha ført til førerkortbeslag.

Butikktyv

HOLMLIA: Mandag kveld ringte ansatte ved Rema 100 på Holmlia til politiet etter ha tatt en polakk for naskeri. Mens de var på telefonen med politiet fremviste imidlertid butikktyven identifikasjon, slik at butikken kunne anmelde tyveriet uten å måtte ha politiets hjelp på stedet.

Bråkte på stasjonen

MORTENSRUD: Rett over midnatt natt til tirsdag 15. september ble politiet oppringt fordi det var masse bråk ved Senter Syd. Da politet ankom var det 4-5 gutter som ventet på å ta bussen hjem til Løren. De innrømmet at de hadde vært høylytte, men det hadde ikke skjedd noe mer enn det.

LES OGSÅ: Måtte ha hjelp til å tømme huset - to ganger

Dirket opp dørlås

BØLER: En beboer i Bølerlia oppdaget rundt halv ti på kvelden sist tirsdag at noen hadde dirket opp dørlåsen og tatt seg inn i leiligheten. Det ble stjålet kontanter og en ring. Ifølge beboeren måtte innnbruddet ha skjedd i løpet av det siste døgnet.

Gikk på E6

SKULLERUDDUMPA: Ti over ni på tirsdagskvelden rykket politiet ut etter melding om to damer som gikk til fots sørover på E6. Politiet dro ut og påtraff to ukrainske damer, som sa de var på vei til Rygge flyplass med pass og flybilletter. – Vi tok dem med tilbake til stasjonen, og forklarte hvordan de kunne komme seg til flyplassen uten å gå. Det kunne fort ha gått galt der de gikk i veikanten i mørket uten refleks, sier stasjonssjef Janne Stømner.

Slo til medpassasjer

JOMFRUBRÅTEN: I halv to-tiden natt til torsdag ble politiet varslet om bråk på trikken ved Jomfrubråten stasjon. En svært beruset passasjer, en mann på 29 år, oppførte seg truende og slo til en annen yngre passasjer. 29-åringen ble pågrepet og kjørt i arresten, og får bot for å ha laget bråk på offentlig sted. Passasjeren som ble slått til vurderer anmeldelse.

LES OGSÅ: Fant sovende mann i stua

Ville ikke betale

MOSSEVEIEN: Klokken tre natt til torsdag måtte en drosjesjåfør ringe politiet etter at en kunde ikke kunne betale for seg. De var ved bensinstasjonen på Nedre Bekkelaget og kunden hadde kjørt drosje for 1600 kroner. Politiet kom til stedet og sørget for at kunden viste identifikasjon, så drosjesjåføren kunne sende regning og mannen gjøre opp for seg i ettertid.

Artikkeltags