Fyllesykling og bilvask-slåssing

Illustrasjonsfoto/arkivfoto

Illustrasjonsfoto/arkivfoto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Her kan du lese mer om noen av aktivitene politiet har måttet få en slutt på den siste uka.

DEL

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Her er utdrag fra politiloggen for perioden fredag 18. september til torsdag 24. september:

LES OGSÅ: Fødende kvinne innesperret bak trailer - her er "tunnelbabyen"!

Trailervelt

RYEN: PÅ formiddagen fredag 18. september ble det meldt at en trailer hadde veltet på vei nedover i Svartdalstunnelen nedenfor Ryen. Det ble store skader på både bil og tunnelvegg. Fører skulle ikke være skadet, men ble kjørt til legevakten for sjekk. Veien var stengt en lang periode mens betongveggen ble sjekket.

Stopp i fredagsrushet

RYEN: De som fredag ettermiddag skulle opp Svartdalstunnelen mot Ryen, ble satt på tålmodighetsprøve. For først ble det meldt om mulig bilbrann. Røyk og damp viste seg å stamme fra varm kjølevæske. To biler måtte fjernes av Viking. Like etter fikk to biler stans helt oppe ved Ryen. Også her måtte bergingsbil komme til unnsetning. Det tok lang tid før fredagstrafikken gikk normalt igjen.

LES OGSÅ: Stekte mobilen sin

Bortvist etter bråk

MORTENSRUD: Litt over midnatt natt til lørdag 19. september ble det meldt om mye bråk i Helga Vaneks vei på Mortensrud. Det var mange ungdommer på stedet. Tre 16 år gamle gutter ble bortvist.

Luktet marihuana

BØLER: Natt til lørdag kom politiet over to menn på Nøklevann skole. De luktet av marihuana. De to på 25 og 27 år ble bortvist fra stedet.

LES OGSÅ: Sædfuck- og Bowie-taggene på Bøler rehabiliteres bort

Uten førerkort

NORDSTRAND: Natt til lørdag ble en bil stoppet på Mosseveien ved Nordstrand bad. Den 24 år gamle føreren hadde ikke gyldig førerkort. Bilen ble fjernet av Viking.

Hvem var først i køen?

RYEN: Hvem sto først i køen til å få vasket bilen? Det spørsmålet endte først i kraftig diskusjon mellom to bilførere på Esso Ryen lørdag ettermiddag. Etter hvert endte det i håndgemeng. Da kom politiet. Om de to ble enige, er uklart, men politiet sier at «saken løste seg».

Fikk pålegg om å roe seg

SKULLERUD: Natt til søndag ble det meldt om mulig slåssing i Johan Scharffenbergs vei på Skullerud. Uenighet viste bare å slå ut verbalt. De impliserte fikk pålegg av politiet om å dempe seg.

Fikk snurr

BRYN: Natt til søndag kjørte en bil i tunnelveggen vestover fra Bryn. Føreren, en 37 år gammel mann, fortalte at han hadde fått snurr. Vedkommende ble kjørt til legevakten med smerter i magen. Bilen måtte ha bergingsassistanse.

LES OGSÅ: Fylte tunnel med ett tonn druer

Stjal nøkler og bil

LJAN: Lørdag tok en mann seg inn i en bolig i Furumoen på Ljan og fikk med seg bilnøkler. Søndag formiddag kom han tilbake og stjal bilen. Politiet forsøkte å stoppe vedkommende, men han kom seg av gårde. Bilen ble observert ved Dyvekes bro, men ble borte.

Tatt for sykkel-promille

BRATTLIKOLLEN: Politiet fikk på ettermiddagen søndag 20. september melding om at en syklist hadde kjørt på en bil på Brattlikollen. Syklisten lå på bakken. Det viste seg at den 64 år gamle mannen var beruset. Han ble kjørt legevakten. Politiet anmeldte han for sykkel-promille og for å ha skadet bilen.

Fant beruset mann i oppgangen

RYEN: Politiet fikk søndag kveld melding om en mistenkelig mann i oppgangen på en adresse i Solfjellshøgda på Ryen. Politiet fant en beruset mann. Saken ble løst ved at han ble kjørt hjem til Bygdøy.

Ble rygget på

OPPSAL: En 70 år gammel dame ble mandag formiddag påkjørt av en ryggende bil i Vetlandsveien på Oppsal. Hun ble kjørt legevakten med moderate skader. Den 28 år gamle mannlige sjåføren ble fratatt førerkortet.

Fant stjålet bil

BEKKELAGET: En stjålet bil ble mandag formiddag funnet i Kirkåsveien på Bekkelaget. Den var meldt stjålet fra Nittedal.

Førerkort og skilt

SÆTER: Politiet stoppet mandag ettermiddag en bil i Ekebergveien på Sæter. Det ble «to fluer i en smekk». For den 22 år gamle mannen bak rattet hadde ikke gyldig førerkort, og det var begjæring på bilen. Dermed forsvant skiltene og mannen ble anmeldt.

Innbrudd hos Anne på landet

HVERVENBUKTA: Mandag ettermiddag ble det meldt om innbrudd i Anne på landet – det røde huset i Hvervenbukta. En rute var knust. Politiet har sikret spor.

Gnistret fra strømkabel

PRINSDAL: Brannalarmen gikk mandag kveld fra Sponstugrenda i Prinsdal. Det viste seg at «brannen» var begrenset til gnister fra en strømkabel inn til huset. Ingen brann, og Hafslund ordnet opp.

Klatret på kirketaket

BØLER: Sent mandag kveld kom det melding til politiet om at noen klatret poå taket på Bøler kirke. Da en patruljebil kom til stedet, var ingen å se.

LES OGSÅ: Er disse Bøler-taggene stygge eller bevaringsverdige?

Skulle vært avskiltet

E6/MANGLERUD: Tirsdag 22. september oppdaget politiet en bil innover E6 som ikke skulle vært på veien. Den skulle nemlig vært avskiltet etter et salg. Men det var den ikke. Skiltene var på plass. Den 68 år gamle føreren ble anmeldt, og bilen tauet bort. Dette skjedde på E6 ved Manglerud senter.

Glatt ved tunnelen

BRYN: En person ble kjørt til legevakten for sjekk tirsdag kveld etter at bilen hadde kjørt i autovernet. Ingen alvorlige skader, men vondt i brystet etter at airbagen var utløst. Flere klaget til politiet om at det var glatt veibanen ved Brynstunnelen hvor uhellet skjedde.

Gasslekkasje fra øltank

BRYN: Det var en uvant form for beruselse som tirsdag kveld kom over gjester hos Olsen på Bryn. Feil på gassventil førte nemlig til CO2-lekkasje i lokalet. Ingen ble skadet.

Elg mot trailer

E6/KLEMETSRUD: Natt til onsdag 23. september ble det meldt om elg langs E6 ved Åsland. En stund senere ble den påkjørt av en trailer ved Klemetsrud. Den døde momentant. Det ble bare mindre skader på bilen, og føreren klarte seg med sjokket. Dagen etter ble det meldt om beitende rådyr litt lenger inne på E6. Så oppfordringen må være: Vær oppmerksom på dyr som egentlig skal være i skogen, de kan forville seg inn på trafikkert område.

LES OGSÅ: Østmarka-ulv har flyttet til Moss

Bråkete fest

BJØRNDAL: Litt over klokken 05 natt til torsdag 24. september var beboere i Jordstjerneveien på Bjørndal forsynt på festbråk. Festing hadde gått over til rop og kraftig krangel. Politiet kom til stedet, og roen senket seg over området. Alle personene i boligen ble bortvist.

Veltet med MC

KLEMETSRUD: Å kjøre motorsykkel mellom bilrekker kan være et sjansespill. Det erfarte en MC-fører på vei innover E6 ved Klemetsrud torsdag morgen. Han kom i knip mellom biler i forbindelse med filskifte, og dermed endte det i asfalten. Ingen personskade, men forelegg på MC-føreren.

Påkjørt 13-åring

NORDSTRAND: En 13 år gammel jente ble torsdag formiddag påkjørt av en bil i Freidigveien på Nordstrand. Hun fikk skader i et ben. Ulykken kan ha vært forårsaket av en ball som trillet ut i veien. Den 75 år gamle sjåføren kunne ikke klandres for sammenstøtet, og det ble ikke snakk om førerkortbeslag.

Kjørte altfor fort

SKULLERUD: Førerkortet forsvant for en 33 år gammel mann som tidlig torsdag kveld kjørte alt for fort i 30-sonen i Johan Scharffenbergs vei på Skullerud. Politiet kan ikke angi farten, men det gikk i alle fall langt over fartsgrensen.

Artikkeltags