Måtte ha hjelp til å tømme huset - to ganger

Illustrasjonsfoto: Nina Schyberg Olsen

Illustrasjonsfoto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

En utslitt fisker måtte vekkes av politiet etter at han la seg til å sove i bilen med motoren i gang, mens en 17-åring på Munkerud trengte hjelp til å tømme huset for folk to dager på rad.

DEL

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Her er politiloggen for perioden fredag 4. september til torsdag 10. september:

LES OGSÅ: Bil og vogntog kræsjet på Ryen

Stjal penger

OPPSAL: Da ansatte i en bedrift i Oppsalstubben kom på jobb på morgenen fredag 4. september, oppdaget de at det i løpet av natten hadde vært innbrudd. En dør var sparket opp, og det var stjålet noe penger fra et kontor.

Ødelagt hjul

RYEN: Fredag morgen kom det melding om at det gikk to personer i veibanen under Ryenlokket. De forklarte at bilen deres hadde et ødelagt hjul og sto ved Sandstuveien.

Den sto greit utpå kanten, men måtte ha Viking-hjelp for å komme videre.

Slåssing

BØLER: Fredag ved 15-tiden kom det melding om at to gutter slåss på Ulsrud videregående skole. Partene var borte da politiet kom, men 16-åringenes identitet er kjent. De er ikke hjemmehørende i distriktet.

LES OGSÅ: Fylte tunnel med ett tonn druer

Veltet søppelkasser

NORDSTRAND: Fredag kveld fikk politiet meldinger om at ungdommer veltet søppelkasser i Oberst Rodes vei på Nordstrand. De forsøkte å stikke av da politiet kom, men tapte løpet. Fem gutter og jenter i 15-års-alderen ble satt til å rydde opp etter seg.

Måtte stanse hjemme-alene-fest to ganger

MUNKERUD: Natt til lørdag 5. september meldte naboer til en bolig på Munkerud at en ungdomsfest ble vel støyende. Politiet kom til stedet, og fikk avsluttet festen som hadde samlet mange unge. En 17-åring var alene hjemme mens foreldre var bortreist.

Et snaut døgn senere ringte samme 17-åringen og fortalte at han hadde fått alt for mange gjester igjen, og ba om hjelp til å tømme huset.

LES OGSÅ: Fant sovende mann i stua

Fikk sleng

RYEN: Lørdag formiddag kom det melding til politiet om at en bil sto i motgående kjørefelt i Ryenkrysset. Det viste seg at den 18 år gamle føreren hadde fått sleng på bilen etter å ha kjørt i fortauskanten. Ingen personskader på fører eller en 17 år gammel passasjer, men bilen måtte hjelpes bort. Det ble også skrevet mangellapp på den.

Kjørte i tunnelveggen

BRYN: Lørdag formiddag kjørte en bil i tunnelveggen inne i Brynstunnelen. Den 24 år gamle kvinnelige føreren klarte selv å komme seg ut, men ble kjørt Ullevål sykehus med smerter i brystet etter at airbagen hadde blitt utløst.

LES OGSÅ: Fulle menn og uoppmerksomme bilister

Sov i baksetet

OPPSAL: Natt til søndag 6. september kom det melding om en parkert bil i Haakon Tveters vei. Motoren hadde vært i gang i lang tid.

Da politiet kom til stedet, oppdaget de en sovende mann – bileier – i baksetet. Han fortalte etter å ha blitt vekket, at han hadde vært på fisketur i Østmarka, og hadde vært så trøtt og sliten at han hadde lagt seg til å sove i bilen.

Taxi mot varebil

RYEN: Natt til søndag kjørte en taxi og en varebil på hverandre i Ryenkrysset . Ingen personskader, men Viking måtte fjerne begge bilene.

Tre forhold laget laaang kø

E6: Tålmodigheten ble satt på prøve for trafikkanter innover E6 søndag ettermiddag/kveld.

For tre forhold ble svært trafikkdempende.

Det begynte klokken 17.44, da en bil ble påkjørt bakfra like sør for av-/påkjørsel til Dal-Brenna. Føreren av bil nummer to fikk beslaglagt sertifikatet. Viking måtte fjerne bilene.

En halv time senere kom det ny melding. En bil hadde bremset opp for køen etter første smellen. Bilen bak smalt i. En person ble kjørt legevakten på grunn av at han blødde fra munnen. Her opprettet politiet sak.

Og så kom stans nummer tre. En bil hadde fått feil drivstoff på tanken, og motoren stoppet ved Skulleruddumpa. Den kom seg riktignok inn på avkjøringsrampen, men forsinket trafikken.

LES OGSÅ: Trailer på tvers i tunnell - foran fødende kvinne

Brann i sikringsskap

EKEBERG: Det ble sent søndag kveld brannutrykking til en bolig i Bauneveien på Ekeberg. Det hadde begynt å ryke fra et sikringsskap. Ingen skader, melder politiet.

Knuste bilrute

NORDSTRAND: Tidlig formiddag mandag 7. septemberfikk politiet melding om at en mann hadde knust en bilrute i Nyquistveien på Nordstrand. Det viste seg at det var bileier som hadde gått «drastisk til verks». Han fortalte av sentrallåsen var ødelagt og at han hadde måttet ta en liten rute for å komme inn i bilen hvor nøklene var.

Hadde ulovlige blålys

RYEN: Politiet merket seg mandag kveld en bil på Esso Ryen med ulovlige lys. I stedet for vanlige parklys var det satt inn blålys.

Etter hvert kom det også frem at bilen var solgt, men ikke omregistrert.

Dermed ble bilen avlåst på stedet og nøklene tatt med til Manglerud politistasjon.

Kjørte på to boder

MORTENSRUD: Mandag kveld kjørte en mann på to boder i Kantarellen terrasse på Mortensrud. Han fortalte til politiet at han hadde bommet på pedalene.

Den 73 år gamle mannen er nå uten førerkort.

Tok lommebok til taxi-sjåfør

PRINSDAL: Natt til tirsdag 8. september ringte en taxi-sjåfør og fortalte at han hadde hatt passasjerer med seg som hadde tatt lommeboken hans. Den hadde inneholdt omkring 2000 kroner. Dette skjedde i Lerdalsfaret i Prinsdal.

«Ranerne» hadde løpt fra stedet. Sporgåing ble resultatløst.

Sjåføren ble ikke fysisk skadet ved hendelsen.

Stjal cola og skolebrød

HOLMLIA: Ansatte i forretningen i Nordåsveien på Holmlia meldte tirsdag ettermiddag at de hadde pågrepet en 13 år gammel butikktyv. Han hadde forsynt seg med cola-bokser og skolebrød.

Innbrudd i klubbhuset

ABILDSØ: Tirsdag ettermiddag ble det meldt om at det hadde vært innbrudd i klubbhuset til Abildsø Idrettslag. En dør var brutt opp. Det er ukjent om noe ble stjålet. Innbruddet hadde vært i tidsrommet lørdag til tirsdag.

Forsynte seg på byggeplass

MORTENSRUD: Tirsdag ettermiddag ble politiet orientert om at en kar med bil og henger forsynte seg med bygningsplater fra en byggeplass i Bispeluelia på Mortensrud.

Til politiet fortalte han at platene hadde ligget der så lenge at han trodde de ikke skulle brukes. Vedkommende måtte ta kontakt med Selvaag for å høre om han måtte betegnes som tyv.

LES OGSÅ: - Ser ut som det har vært jordskjelv

Stjal klær

KASTELLET: Politiet kom natt til onsdag 9. september over to personer som forsynte seg fra en Freetex-container i Ekebergveien ved Kastellet. De ble beordret til å legge klærne tilbake. Det var snakk om to menn på 27 og 34 år fra Østfold.

Tatt for sniking

HOLMLIA-BUSSEN:Onsdag ettermiddag meldte vekter på bussen mot Holmlia at han hadde problemer med noen aggressive personer i forbindelse med billett-kontroll.

Politiet tok hånd om en 19 år gammel mann som fikk et gebyr.

Lagde mat over bål

HAUKETO: Onsdag kveld kom det melding om at det røyk fra skogen i nærheten av Hauketo togstasjon.

Politiet fant frem til noen personer som hadde gjort opp bål og lagde mat mellom Ljan og Hauketo. Det var snakk om øst-europeere som hadde slått seg til på en plass i skogen. Bålet var såpass lite at det ikke var til noen fare.

Mulig innbruddsforsøk

HOLTET: Natt til torsdag 10. september gikk innbruddsalarmen hos Jacobs på Holtet. Politiet kan ikke slå fast om det hadde vært innbruddsforsøk. Ingen hadde i alle fall vært inne i forretningen.

Mye vann

OPPSAL: Natt til torsdag ble det plutselig mye vann i Solbergliveien på Oppsal. Brannvesenet kom først til stedet, og deretter mannskaper fra Vann- og avløpsetaten. Det var ikke snakk om så mye vann at veien måtet stenges.

LES FLERE SAKER FRA NORDSTRANDS BLAD HER

Artikkeltags