Gå til sidens hovedinnhold

Rapport kritiserer to Oslo-byråder for dårlig kontroll på arbeidsmiljøbrudd

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunerevisjonens rapport viser at miljøbyråden og helsebyråden i Oslo kommune har hatt for dårlig kontroll med brudd på arbeidsmiljøloven.

OSLO: Miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) og daværende helsebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) får kritikk i en rapport fra kommunerevisjonen i Oslo kommune, skriver NRK.

Begge byrådenes etater har sittet på oversikter over hvordan arbeidsmiljøloven har blitt brutt over tid, men uten at det har havnet på byrådenes bord. Ifølge kommunens rutiner er det enhver byråds ansvar å sikre god internkontroll på HMS-området, ifølge kommunerevisjonen.

LES OGSÅ: Så mange ønsker sykehjemsplass i Bydel Nordstrand: – I det øverste sjiktet i Oslo

Nær 250.000 brudd

NRK har i en rekke artikler rettet søkelyset mot brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune. NRKs kartlegging viser så langt at det har vært opp mot 250.000 brudd i Oslo kommune.

Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg er for øyeblikket i fødselspermisjon. Vikarbyråd Arild Hermstad (MDG) kommenterer saken i hennes fravær.

– Det er bra at kommunerevisjonen har gått inn i saken. Det er positivt og viktig med offentlig oppmerksomhet rundt arbeidstid og kravene i arbeidsmiljøloven. Rapporten beskriver forhold vi har vært klar over en tid, og som vi er i gang med å rette opp. Etatene har hatt brudd på arbeidstidsbestemmelsene, og rapporteringen har ikke vært god nok. Dette er det tatt tak i, og vi ser klare resultater allerede, skriver Hermstad i en epost til NTB.

LES OGSÅ: Hvem har kastet søppelet sitt foran Bekkelagshuset?

– Nærmer seg null

– Byråd Berg har vært opptatt av å få alle fakta på bordet når det gjaldt brudd i den tidligere energigjenvinningsetaten. Parallelt ble det satt inn tiltak for å rydde opp. Situasjonen er nå mye bedre enn den var, og antallet brudd på arbeidstidsbestemmelsene nærmer seg null, skriver Hermstad.

NTB har vært i kontakt med tidligere helsebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap). Hun viser til det hun har forklart i rapporten. Utover det ønsker hun ikke å kommentere saken.

LES OGSÅ:

Les også

Veireno-saken behandles av Høyesterett

Les også

Tok med sorte søppelsekker på Grønmo: - Jeg fikk beskjed om å komme meg til helvete ut av området

Les også

Elisabeth er lei av at folk dumper skrotet sitt på gata. Nå ber hun folk ta seg sammen