Raymond stokker om på byrådene sine - Arild fra Bøler får to roller frem til august

POPULÆR VIKAR: Arild Hermstad fra Bøler får stadig nye oppgaver i byrådet i Oslo. Nå er han utnevnt til stedfortreder for byutviklingsbyråd Hanna Marcussen, samtidig som han er vikar for miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg frem til 3. august.

POPULÆR VIKAR: Arild Hermstad fra Bøler får stadig nye oppgaver i byrådet i Oslo. Nå er han utnevnt til stedfortreder for byutviklingsbyråd Hanna Marcussen, samtidig som han er vikar for miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg frem til 3. august. Foto:

To byråder i Oslo bytter plass og vikarbyråd Arild Hermstad (MDG) fra Bøler får dobbelt opp frem til august.

DEL

OSLO: Raymond Johansen har gjort endringer i byrådet i Oslo, og etablert en ny byrådsavdeling i anledning det byrådslederen kaller overgangen fra helsekrise til økonomisk krise.

Se oversikt over alle byrådspostene i faktaboksen nederst i saken.

I en pressemelding fra Oslo kommune torsdag 11. juni fremkommer det at tre politikere har fått nye posisjoner og at den nye byrådsavdelingen heter byrådsavdeling for arbeid, integrering og sosiale tjenester. Den erstatter byrådsavdeling for arbeid, sosiale tjenester og mangfold.

  • Byråd Rina Mariann Hansen (Ap) er utnevnt til byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester med virkning fra i dag, torsdag 11. juni. Hun har siden 2015 vært byråd for kultur, idrett og frivillighet.
  • Byråd Omar Samy Gamal (SV) er utnevnt til byråd for kultur, idrett og frivillighet med virkning fra i dag, torsdag 11. juni. Han har siden høsten 2019 vært byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold
  • Byråd Arild Hermstad (MDG) er utnevnt til byråd for byutvikling i Hanna Marcussens (MDG) foreldrepermisjon med virkning fra mandag 15. juni til mandag 8. mars 2021. Han er i dag vikar for miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg.

– Vi legger bak oss den første fasen i håndteringen av koronautbruddet, og beveger oss nå fra en helsekrise til en økonomisk krise med rekordhøy arbeidsledighet. Med endringer av arbeidsområder styrker vi byrådet, og posisjonerer oss enda bedre til å løse de store utfordringene vi står overfor, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i pressemeldingen.

Den nye byrådsavdelingen for arbeid, integrering og sosiale tjenester vil få overført virkemidler og ansvar fra andre byrådsavdelinger, blant annet ansvaret for Oslo Voksenopplæring.

Arild Hermstad, bosatt på Bøler, har vært byråd for miljø og samferdsel i to perioder mens Lan Marie Berg har hatt foreldrepermisjon. Frem til hun returnerer som byråd mandag 3. august, vil Hermstad fungere både som leder av byrådsavdeling for miljø og samferdsel og i sin nye rolle som byråd for byutvikling.

Omar Samy Gamal, som er oppvokst på Hauketo, ble utnevnt til byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold etter valget i 2019. I byrådsposten han nå overtar fra Rina Mariann Hansen vil han ha som hovedoppgave å sikre at større deler av befolkningen kan delta i kultur, idrett og frivillighet. En annen viktig oppgave for Gamal blir ifølge byrådet å følge opp den ferske kommunale utredningen «Tro det eller ei: Fremtidens tros- og livssynspolitikk i Oslo».

BYTTER BYRÅDSPOST: Omar Samy Gamal går fra byrådsavdeling for arbeid, sosiale tjenester og mangfold til byrådsavdeling for kultur, idrett og frivillighet.

BYTTER BYRÅDSPOST: Omar Samy Gamal går fra byrådsavdeling for arbeid, sosiale tjenester og mangfold til byrådsavdeling for kultur, idrett og frivillighet. Foto:

Byrådet i Oslo

Byrådet i Oslo er utgått fra Arbeiderpartiet (Ap), Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Sosialistisk Venstreparti (SV). Byrådslisten ser etter endringene 11. juni 2020 slik ut:

Byrådsleder
Raymond Johansen (Ap)

Byråd for finans
Einar Wilhelmsen (MDG)

Byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester
Rina Mariann Hansen (Ap)

Byråd for eldre, helse og innbyggertjenester
Robert Steen (Ap)

Byråd for oppvekst og kunnskap
Inga Marte Thorkildsen (SV)

Byråd for miljø og samferdsel
Arild Hermstad (MDG), Lan Marie Berg (MDG) (fra 3. august)

Byråd for byutvikling
Hanna Marcussen (MDG) (til mandag 15. juni, og fra mandag 8. mars 2021), Arild Hermstad (MDG) (fra mandag 15. juni til mandag 8. mars 2021)

Byråd for næring og eierskap
Victoria Marie Evensen (Ap)

Byråd for kultur, idrett og frivillighet
Omar Samy Gamal (SV)

Kilde: Oslo kommune

Artikkeltags