Torsdag ettermiddag rykket nødetatene ut til en kraftig brann i et rekkehus på Bøler. 12 boenheter og 33 personer ble evakuert i forbindelse med brannen.

Fredag morgen opplyser brannvesenet om at de har jobbet der gjennom natten med etterslukningsarbeid og kontrollert at brannen ikke blusset opp igjen.

Innsatsleder, Eirik Håheim Pedersen, i Oslo Brann- og redningsetat forteller til Nordstrands Blad at de var på plass allerede etter få minutter.

– Første melding til oss kom klokken 16.18 torsdag ettermiddag, hvorpå vi var på plass med de første mannskapene i innsats åtte minutter senere, forteller Pedersen.

– Totalt hadde vi 12 mannskapsbiler på plass innen 20 minutter.

Se bildene fra rekkehuset fredag morgen:

Bildeserie

Slik ser rekkehuset ut etter den kraftige brannen

To utbrente leiligheter og to med vann- og røykskader

Han forteller at det var stor brannutvikling da brannvesenet kom frem med kraftig strålevarme.

– Vi fikk tidlig kontroll på at alle var evakuert, så det mest kritiske var å unngå at brannen spredde seg til neste rekkehus.

– Brannen hadde satt seg på loftet når vi kom frem, det førte til brannspredning på loftet over alle leilighetene. To leiligheter er helt utbrent. To leiligheter har vann og røykskader, sier innsatslederen.

Han forteller videre at brannen ble meldt slukket klokken 20.19 torsdag kveld. Det har vært vakthold der gjennom hele natten frem til 07.00. Da tok politiets krimvakt over vaktholdet.

I 2021 brant det i et liknende rekkehus i Marmorveien på Lambertseter. I minus 19 grader jobbet brannmannskapene der febrilsk med å slukke brann og med å hindre at brannutstyret frøs. Her på Bøler fikk man raskt kontroll på den store brannen.

– Effektiv førsteinnsats med mange tidlig i innsats og stor slagkraft i slukkingen, gjorde at man fikk dempet brannutviklingen raskt. Når brannen var redusert, begynte den systematiske jobben med å slukke alle kriker og kroker i bygget for å hindre at brannen tok seg opp igjen, sier Pedersen.

For tidlig å si noe om årsaken

Krimvaktleder i krimvakta i Oslo, Mona Nordby, opplyser til Nordstrands Blad at de nå har avhørt de involverte, og at det er Enhet Øst som nå trekker saken videre.

Hun forteller at åstedet vil bli undersøkt av krimteknikere formentlig i løpet av dagen i dag.

– Foreløpig er det for tidlig å si noe om hva som var årsaken til brannen, sier hun til Nordstrands Blad.

Det var meldt om at to personer ble skadet i forbindelse med brannen og sendt til sykehus. Nordby forteller at det nå er én som blir betegnet som skadd, og at personen er behandlet av helse og blitt dimittert nå.

Fire rekkehus skal være totalskadd i brannen. Flere står nå uten et sted å bo. I går skrev Nordstrands Blad om Ida Julton Stark (41) som bor like i nærheten av rekkehuset. Hun er blant dem som åpner opp kjellerleiligheten til de som trenger det.

– Det er en veldig fin handling at de som bor i nærheten hjelper til, og at også Bøler skole åpnet opp for de evakuerte, sier krimlederen.

Gjennom dagen skal det jobbes med etterforskning av brannen på åstedet. Nordby forteller at det som er vanskelig i alle typer branner, er at åstedet er veldig varmt lenge, noe som kan være en utfordring.

– Det tar ofte litt tid før politiet kan gå inn og gjøre undersøkelser, sier hun.

Les mer om brannen i disse sakene: