Årets Stolpejakten Nordstrand har slått alle rekorder. Over 11 000 har registrert seg som stolpejegere og i snitt har hver deltaker besøkt 26 stolper i området.

Bækkelaget SK orientering har dugnadsjobben for å få stolpene ut på stadig nye steder om våren, og inn for overhaling om vinteren. Årets sesong har vært en rekordsesong og orienteringslaget har fått mange gode tilbakemeldinger fra stolpejegere som har gledet seg over stolper å besøke både på sletta, i bebyggelsen og ute i skogen.

En av årets stolper var plassert på Sukkertoppen litt nord for Sætertjern. Med nærmere 1500 besøkende gjennom sesongen, har det blitt en fin liten sti opp på toppen. Neste år blir stolpene å finne på andre steder.

Stolpejakten arrangeres mange steder i landet og sesongen er vanligvis fra mai til november. For få år siden var det stort å kunne markere stolpebesøk nummer 50 000. I år har orienteringslaget registrert hele 289 517 besøk på de til sammen 100 stolpene i området. Det er en solid rekord, og inspirerer til planlegging av neste sesong med nye og spennende stolpeplasseringer. En fin måte å komme seg ut på, og til å se nye steder i nærmiljøet.

Bækkelaget SK orientering takker de lokale samarbeidspartnerne Lions Nordstrand, Best Helse og Nordstrands Blad for bidrag til prosjektet. Klubben får blant annet muligheten til å utvikle flere kart – og håper samtidig å kunne inspirere flere til å prøve seg som orienteringsløpere.