Mandag kveld i 18-tiden opplyser rektor Kathrine Reine til Nordstrands Blad at de lager en krisestab med skolehelsetjenesten, rådgivere og ledelse, som kan ivareta elever og ansatte ved behov etter den kraftige brannen som har rammet skolen.

Siden kun gymsalen er berørt, har skolen fått klarsignal til å gjenoppta undervisningen i øvrige bygg. Rektor sier at det derfor blir skole tirsdag, men dagen starter med en samling med ansatte først og deretter fortløpende informasjonsmøter for elevene.

Etterpå skal elevene tilbake til ordinær undervisning og annen planlagt aktivitet, skriver skolen på nettsiden sin, der de også har lagt ut følgende oppdatering:

"Brannen er nå slukket og brannvesenet driver nå etterslukking. Heldigvis er ingen elever eller ansatte meldt skadet. Politi og Oslobygg jobber nå med sikring av bygget. Det vil bli satt inn døgnvakt med vektere rundt bygget til bygget er ferdig sikret. Det vil antagelig ta et par dager."

Krisestaben vil være tilgjengelige for alle elever som trenger samtaler og oppfølging i de nærmeste dagene, skriver skolen.

Bildeserie

Gymsalen på Lambertseter vgs. fullstendig utbrent

Sjokkartet

– Det er sjokkartet, sa rektor Kathrine Reine til Nordstrands Blad, da vi traff henne ved Lambertseter videregående skole mandag ettermiddag. Da jobbet brannvesenet med å slukke den kraftige brannen i skolens gymsal.

Rektoren fortalte at det ikke var elever i gymsalen da brannen brøt ut.

– Dette var etter ordinær undervisning og det er ikke meldt om savnede eller skadde, sa rektoren.

Hun forteller at brannalarmen ble utløst klokken 14.10.

– Gymsalen er totalskadd, men resten av bygningene er ikke påvirket, sa Reine mens slukningsarbeidet pågikk. Da var det foreløpig uvisst hvordan brannen ville påvirke skoledagene og undervisningen fremover.