EN PERLE: - Vi føler oss privilegerte som får drive på en perle av et sted som Villa Sandvigen, sier Henrich og Sissel., som gjelder seg over igjen å ta imot gjestene. Foto: Vivi Rian Les også Sissel og Henrich feiret gjenåpningen av Villa Sandvigen: – Vi har ventet og ventet
Polske Sebastian Starowicz (40) har bodd i Oslo i fem år. Nå har han omsider åpnet restauranten han lenge har drømt om. Foto: Martin Jutkvam Les også Sebastian (40) åpnet polsk takeaway på Bergkrystallen under pandemien: – Vi er gale og glad i utfordringer
Sushirestauranten Jonathan Sushi på Bryn senter åpnet i 2020, og siden har det gått svært godt. Kjøkkensjefen Jhaye Trinidad (36) og eier Anne Lene Romano (49) er fornøyde. Foto: Karoline Guldbæk Olsen Les også STOR GUIDE: Her kan du kjøpe takeaway i Østensjø
UT I FJORDEN: Nils Brynildsen Sandegren (til venstre) tar over Revierhavnen Kro sammen med kameraten Knut Killmer og søsteren Joanne Brynildsen Sørheim. Les også Nils sier opp på Blå for å drive Revierhavnen Kro på Hovedøya: - Fantastisk beliggenhet
OSLO KOMMUNE VIDEREFØRER TILTAK: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byrådet i Oslo opprettholder skjenkestopp til og med 4. februar. Foto: Martin Jutkvam Les også Oslo viderefører skjenkestopp: – Take-away klarer ikke å redde økonomien, sier restauranteier på Lambertseter
PUSSER OPP: Etter at Nordre Follo kommune valgte å stenge for salg av alkohol på slutten av fjoråret, så ikke driverne av Villa Sandvigen noen annen utvei enn å stenge ned driften midlertidig. Henrick Heimly Cilla forteller at de bruker tiden på å pusse opp. Foto: Stig Erlend Persson Les også Pusser opp Villa Sandvigen ved Gjersjøen mens de må holde koronastengt
BIDRAR POSITIVT TIL HOLMLIA: Kokken Per Kristian Kivle gikk fra å jobbe på fancy restauranter til kafeen på Forandringshuset: - Det er mer givende. Foto: Martine Tangenes Les også Fra Grand Hotel til Forandringshuset på Holmlia: – Det er to ulike verdener, men dette er mer givende
Bildeserie SE BILDENE: 24 personer har jobbet med høstmenyen på Ekebergrestauranten i fire måneder. Vi var med da kokkene byttet meny
GLEDER SEG: Tomm Munthe gleder seg til å kunne åpne Piece of cake på Munkelia Foto: Edvin Strømme Les også Nærmer seg åpning på Munkelia – Tomm ser frem til både bakeri og pubstemning
STOR OPPTUR: Koronakrisen har vært en eneste stor opptur for Victoria Angell som eier spisestedet Hos Victoria. Foto: Edvin Strømme Les også Hos Victoria har blomstret under koronakrisen – nå garanterer de enda mer tapas
FULLBOOKET: Severino Henrich Heimly Cilla har tatt over driften av Villa Sandvigen sammen med mamma Sissel Heimly. Han var vedlig fornøyd med å være fullbooket på nasjonaldagen. Foto: Karin Hanstensen Les også Severino (24) kickstartet på Villa Sandvigen med fullbooket 17. mai: – Det er viktig med et godt førsteinntrykk
OPPUSSING: Nå er eierne av Villka Sandvigen i full gang med oppussing av lokalene innvendig. Målet er at ny driver skal være på plass i tide til å ta i mot de første gjestene, allerede på 17. mai. Foto: Ole Kr. Trana Les også Villa Sandvigen åpnes til 17. mai – men vil ennå ikke si hvem som skal drive den nye restauranten
HISTORISK: Villa Sandvigen ble bygd i 1859, og siden den gang har gjester kommet og gått. Nå er dørene stengt og det er meldt oppbud. Foto: Vivi Rian Les også Villa Sandvigen er konkurs
TRYGGEST MULIG LEVERING:- Vi ber kundene våres om å bestille på forhånd så maten er klar når de kommer. Da kan vi levere maten til kundene som sitter i bilen. I tillegg får vi fordelt kundene så ikke alle kommer samtidig, sier Angell. Foto: Privat Les også Guide til lokal takeaway: Hos Victoria tilpasser seg for å overleve. – Kjenner en enorm støtte
TO HJUL: Et sykkelbud fra Foodora på vei gjennom vannmassene i Vahlsgate ved Botanisk Hage i juni i fjor, der det var mye vann i veibanen som følge av uvær. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Les også Bilbudene inntar Foodora: – Utvider leveringsområdet vårt utover bykjernen
VIL HA MED LOKALE: – Det har hele veien vært mitt ønske å bygge opp denne perlen til et flerbrukshus. Vi har hatt dialog med et par interessante aktører lokalt, men vil gjerne at flere skal bruke oss., sier daglig leder for Ingierstrand Bad Restaurant, Bård Kråkevik. Foto: Rolf-Otto Eriksen Les også I fjor ble kiosken gjort om til strandkafé, nå vil Bård (45) lage flerbrukshus av perlen på Ingierstrand
VELKOMMEN: Reynir Johannesson, Larus Johannesson og Gulla Johannesdottir kunne på rekordfart åpne den nye butikken på Lambertseter Senter. Nå ønsker de kundene velkommen innom syv dager i uka. Foto: Kristin Trosvik Les også Nå har Gulla og Fiskehuset endelig åpnet dørene på Lambertseter
TRADISJONSRIKT: Olsen har mange faste gjester som kommer innom for å spise, drikke og delta på intimkonserter. Det siste halvåret har det blitt vanskeligere for eieren Tom Roger Olsen, fordi de ikke har hatt skjenkebevilling siden juni. Foto: Øystein Eian Les også Olsen på Bryn har ikke hatt skjenkebevilling på seks måneder: – Vi risikerer å måtte stenge
ERFAREN: Amjad Hussein er bare 38 år gammel, men har jobbet i matbransjen som selvstendig næringsdrivende i nesten 20 år. Nå går det godt for den indiske restauranten hans i Prinsdal. Her viser han frem et utvalg av maten du kan bestille hos Grand Taj. Foto: Andrine Davidsen Les også Amjad driver indisk restaurant i Prinsdal: – Det er så gode tilbakemeldinger at jeg ofte blir rørt
GREVERUDS BESTE HJØRNE: Tomm Munthe er strålende fornøyd med lokalene til Piece of Cake på Greverud senter. Foto: Karin Hanstensen Les også Nå åpner Tomm (55) Piece of Cake nummer syv
SUSHI: På Norlaks på Sæter er det mulig å sitte ut å spise sushi sammen med utepilsen. Foto: Edvin Strømme Les også Guide til uteservering på Nordstrand og Østensjø: Her kan du ta utepilsen
LOFTHUS SAMVIRKELAG: Marie Elisabeth Gjengstø, Kamilla Eline Gjengstø, Laila Mani koser seg på Holtet. Foto: Frida Sundvor Les også Laila: - Det er spesielt fint å sitte ute på sommeren
Les også Babylon Pizza på Ljan holder åpent etter brann i bygget: – Det har ikke vært brann hos meg, sier eieren Ali Korkosh
FAST KUNDE I 25 ÅR: Lars(53) har vært fast kunde på Hylla siden åpningen og kjenner eier, Mei, godt. Foto: Anniken Thue Les også Hylla på Manglerud blir 25 år i april - Lars (53) har vært fast kunde og kjent eieren Mei (49) siden 1994
Den blide dessertsjefen ved Slottet, Eline Gulbrandsen, er vant til spørsmål om hva kongefamilien spiser. Foto: Terje Holm Les også Eline (29) jobber som kokk på Slottet: – Kongen spiser som meg og deg
NAVNESTRID: Nå havner saken i retten. Foto: Jo Espen Brenden / Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix Les også Restaurant på Hamar saksøkes av Olav Thon - mener Stortorvets Gjæstgiveri i Oslo er den eneste som kan hete nettopp det.
NYÅPNET: Komal Preet Khehra og Jaideep Singh Khehra har nylig åpnet restaurant på Lambertseter Senter. Foto: Anniken Thue Les også En smak av Mexico på Lambertseter
FORNØYDE: Therese Lunde (ansvarlig for Storstua) og Tore Sandven fra OsloKollega flankert av personalet Iqran Zahid Chishti (venstre), Linda Borgerød og Jon Eivind Prestegård (høyre). Les også Storstua leverer med hjelp fra OsloKollega
LUFTIG: Pizzabaker Mazen sørger for luftige pizzaer på den nye restauranten og pizzeriaen på Bryn. Foto: Karen Gjetrang Les også Knallstart for ny pizzeria på Bryn
KAFFEKOS: Daglig leder Azeem Mahmood og kona Aisha Azeem. Foto: Janina Lauritsen Les også Et sted for god kaffe
FAMILIEBEDRIFT: Tomm Munthe og kona Nina har drevet konditori på våre kanter i over 20 år. I dag jobber også barna i bedriften. Her sammen med sønnen Adrian. Foto: Janina Lauritsen Les også Piece of cake skal være et lokalt møtested
FORNØYD: Daglig leder Dong Van Hoong er storfornøyd med åpningen av den nye restauranten på Oppsal Foto: Karen Gjetrang Les også Helt rått med ny restaurant på Oppsal
GRESK: Butikken Kalimera Gresk Delikatesse med tilhørende En Eladi Taverna åpnet på Skullerud i vår. Foto: Janina Lauritsen Les også Gir deg en smak av Hellas på Skullerud
SØRENSENS KJØKKEN: Byr på blant annet husmannskost! F.V.: Kim Phu Thi Do, Nisa Clebe og Helin Isa. Foto: Janina Lauritsen Les også Ny kafé med kjente fjes bak disken
SKULLERUD TORG: To av lokalene her på Skullerud Torg har stått tomme en stund, men snart åpner det gresk butikk og taverna i det ene. Foto: Nina Schyberg Olsen Les også Greske delikatesser til Skullerud
UVENTET GJEST: Det er mange nakne kropper i skogen rundt Ekebergrestauranten, men gjestene pleier å være mer påkledd enn mannen som plutselig kom løpende naken inn. Arkivfoto Les også Naken mann løp inn på Ekebergrestauranten
I FLERE ETASJER: Dolly Dimple's restaurant på Lambertseter blir i flere etasjer, blant annet over MIX-kiosken. PRESSEFOTO Les også Nå blir det pizza på senteret
Fra juletrær til pizza: I slutten av januar etablerer Dolly Dimples seg her ved inngangen på Lambertseter senter. Foto: Aina Moberg Les også Her blir det Dolly Dimples
BLIR NY: Om fem uker skal Egon i Sæterkrysset gjenåpnes. Da er den totalrenovert. Foto: Aina Moberg Les også I dag stenger Egon