MORTENSRUD: – Det betyr alt. Endelig kan vi trene som vi ønsker gjennom vinteren, sier leder for Søndre Nordstrand Rideklubb, Ingvild Sveen.

Lederen var, som alle andre i klubben, et eneste stort smil da de første hestene inntok hallen.

– Det har vært en lang reise, sier Sveen.

Og det er nok ikke noen stor overdrivelse.

God bruk av dugnadsånd

Klubben begynte for  20 år siden med jobben for å få ny hall for medlemmene, og har imellomtiden måtte bruke en plastikkhall.

- Det har vært mange mennesker som har jobbet hardt, og mange har gitt opp. Det har vært stort forbruk av god dugnadsånd, sier daglig leder Kari Øye.

Men klubben har nektet å gi opp.

– Vi mener fullt og fast at ridning, og all omgang med dyr er veldig berikende for barn og ungdom. I dagens teknologiske samfunn er vi redde for at barn mister litt av nærheten til dyr og naturopplevelser, sier Øye.

Til tross for at bygningstilatelsen ble gitt for ett år siden, og det gikk raskt å få opp hallen har prosessen likevel ikke vært rosenrød.

–  Det elektriske anlegget, og andre ting har tatt ekstra tid. Det branntekniske har også måttet forbedres utifra nye relger og lover om sikkerhet. Derfor har hallen stått tom i hele høst, sier Øye.

Derfor var det stor lettelse da de forrige uke fikk midlertidig brukstillatelse for hallen, men helt klar blir den ikke før toaletter, klubblokaler og kafer på plass.

Men for å få til det trenger Søndre Nordstrand Rideklubb midler.

- Vi har søkt om midler til å ferdigstille hos kommunen. Vi håper at det går i orden, sier Sveen.

Vil begynne med terapiridning

Når og hvis det går i orden kommer klubben til å sette i gang med terapiridning for barn og unge.

- Det er vårt høyeste ønske og prioritering, sier Sveen.

Det er godt kjent at terapiridning kan hjelpe både psykisk og fysisk.

- Hestemennesker er veldig klar over hvilken mestringsfølelse kontakten med hester kan ha, både for funksjonshemmede og funksjonsfriske. Vi håper også med tiden å kunne ha et tilbud til brukerne av vår nye nabo, Distriktspsykiatrisk Senter, forklarer Sveen.