Gå til sidens hovedinnhold

Rødt: Trikken hører til på Holtet

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sporveien har startet en prosess med å gjøre trikkebasen på Holtet permanent. I dag er området regulert til bolig og industri, men Sporveien vil ha en sikker framtid for trikkene på Holtet.

Rødt Nordstrand støtter Sporveien i dette, og vil foreslå i bydelsutvalget (BU) at trikkebasen blir permanent. Det er det ikke sikkert vi får de andre partiene i bydelsutvalget med på.

Forslaget som skal behandles i BUs møte 26.3. inneholder nemlig et punkt der det heter at bydelsutvalget er kritisk til at basen blir permanent og ber om at det må utredes alternative steder der trikkene kan ha sin base.

For en god stund siden gikk to Venstre-politikere ut i Nordstrand Blad og mente basen kunne bygges under Sportsplassen. Et helt urealistisk forslag, spør du meg, egentlig helt i tåka, for å si det på folkelig.

Trikkebasen har vært på Holtet siden 1917 og den har en viss historisk verdi. Noen av bygningene står også på Byantikvarens gule liste som bevaringsverdige.

Det er mulig noen av de andre partiene i BU synes det er stas med ytterligere fortetting og bygging av 4-5 etasjer boligblokker i betong på Holtet, noe det etter min oppfatning bør settes en stopper for. Det har vært nok fortetting på Holtet de siste 10 årene og det foreligger planer for ytterligere utbygging i området rundt Jacobs.

Rødt har forståelse for at trikkebasen skaper støyproblemer for naboene til tomta. Derfor vil Rødt støtte forslaget om å utrede støybelastningen og hvilke boliger dette går utover.

Men uansett, trikkene hører hjemme på Holtet, akkurat som de også hører hjemme på Sporveiens andre trikkebase på Grefsen.

Les også

Bekkelagshøgdas Vel ønsker trikkebasen på Holtet vekk: – Vi føler oss lurt!