Ormsund-roere prikker inn formen

PALLPLASS: Nicolay Bjønnes Yngsdal rodde inn til en fin andreplass sammen med Bærums Andreas Ericsen Bjerge.
Foto: Solfrid Therese Nordbakk

PALLPLASS: Nicolay Bjønnes Yngsdal rodde inn til en fin andreplass sammen med Bærums Andreas Ericsen Bjerge. Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Artikkelen er over 5 år gammel

Da årets første regatta ble arrangert på Årungen i helgen viste Ormsunds roere at formen virkelig er på gang.

DEL

ÅRUNGEN: – Det er veldig deilig å komme i gang. Vi har sittet innestengt i et halvt år så det var godt å se de andre igjen, smiler Nicolay Bjønnes Yngsdal (15).

Og 15-åringen viste virkelig god form da han sammen med makker og Bærum-roer Andreas Ericsen Bjerge kjempet seg inn til en andreplass i G15-16 år på tiden. 6.47.7.

– Det var tre tiendeler bak, sier Nicolay.

– Er du i rute?

– Ja, håper vi ligger foran skjema. Det var vel ingen som hadde trodd at vi skulle gjøre det så bra, forteller Nicolay til Nordstrands Blad.

Likt ut fra start

Det var ingen enkel finale 15-åringen kom i.

– Det var fire-fem båter som var veldig like. Vi hadde en god start og alle var likt ut, sier Nicolay.

Men så begynte det å sprekke opp i feltet.

– Jeg så at folk begynte å bli litt slitne etter 1000 meter og da sa jeg til makkeren min, Andreas, at nå "går vi" så da holdt vi følge med vinnerne Bergen/Ålesund, forteller Nicolay.

Det fikk imidlertid ikke alle helt med seg, noe som ga Nicolay og makkeren en ekstra boost.

– Ja, det gjorde det. De siste 250 meterne ga vi bare det vi hadde, forteller han, og de rodde dermed inn til en grei andreplass.

Satser mot Baltic Cup

Nicolays klubbkamerat Bror Magnus Sundseth Sand (16) vant sin finale lørdag og de to roerne ser frem til å prøve å kvalifisere seg til Baltic Cup.

– Vi prøver å kvalifisere oss i 4X (dobbeltfirer). Vi gjorde det i fjor og det ga bronse på 500 meteren og det ville være gøy å klare å kvalifisere seg, forteller Bror Magnus.

Ormsund-duoen har rodd sammen i fire år.

– Og vi har blitt veldig gode venner på den tiden, sier 16-åringen.

Så langt er de litt usikre på hvordan båten kommer til å se ut.

– Vi er tre stykk og vi skal ha en roer til. Det står mellom to personer, forteller Nicolay, som satser på å kvalifisere seg til Nordic Cup søndag.

Artikkeltags