Gå til sidens hovedinnhold

Brant opp i fyrverkeripreget garasjebrann

Artikkelen er over 5 år gammel

En el-bil ble totalskadet etter brann på Stensrud. Unge kvinner ble tatt på fersken med sushi, biff og boller - og russetiden er i gang.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Politiet har hatt nok en begivenhetsrik uke, med alt fra fyrverkeribranner til mattyver, takvandrere, slåsskjemper og eventyrlystne barn på programmet.

Her er politiloggen fra fredag 17. april til og med torsdag 23. april:

Ikke flere hundetyverier

På de sosiale medier har det blitt fortalt om mange tyverier eller forsøk på tyverier av hunder. Men Manglerud-politiet har bare fått en melding.

- Vi har bare hatt ett tilfelle på Brattlikollen, men her var det bare snakk om at noen var interessert i en hund, ikke at den var stjålet, sier overbetjent Dag Harald Drevsjø.

LES OGSÅ: Advarer mot hundetyver i hvit varebil

Stjal boller og mat for 80 kroner

MANGLERUD: Manglerud senter meldte fredag morgen 17. april at de hadde tatt hånd om en ung kvinne som urettmessig hadde forsynt seg. Politiet tok den 19 år gamle jenta med seg over veien til stasjonen. Det kom etter hvert frem at hun hadde tatt boller og mat for 80 kroner. Forholdet er anmeldt av senteret.

5-åring alene på busstur

PRINSDAL: Fredag ettermiddag ble en fem år gammel gutt meldt savnet fra Prinsdal. Etter en stund kom en politipatrulje fra sentrum over en gutt som passet til savnet-beskrivelsen. Da var han kommet til Aker Brygge. Hvordan han hadde kommet seg dit? Jo, han hadde tatt bussen fortalte han. Han fikk skyss i politibil hjem igjen.

Skadeverk

BJØRNDAL: Fredag kveld ble det meldt om skadeverk på Bjørnholt ungdomsskole. Håndtak på solavskjerming var ødelagt. Det var observert gutter i 18-20-årsalderen, men ingen å se da politiet kom. Skolen har anmeldt forholdet.

LES OGSÅ: 75-åring jaget vekk rødhåret inntrenger

Tagget på mur

SKØYENÅSEN: Fredag kveld ble det meldt om at en person i grå hettegenser holdt på med tagging på en mur ved Skøyenåsen T-banestasjon. Vedkommende ble borte, men hans "verk" i sølv-farge - HPS - står igjen sammen med en del andre tagger.

Innbrudd

KASTELLET: Fredag kveld gikk innbruddsalarmen i en bolig i Birger Olivers vei på Kastellet. Politiet som kom til stedet kunne konstatere at det hadde vært folk inne, men var borte da de kom. Det ble satt i gang åstedsundersøkelse.

Umedgjørlig takvandrer

KASTELLET: Politiet kom natt til lørdag 18. april over folk på taket på et visningsbygg i Seterveien på Nordstrand. Flere forsøkte å stikke, men en 18-åring ble hanket inn. Han ble etter hvert ganske umedgjørlig, og har nå en anmeldelse på seg for å ha forulempet en offentlig tjenestemann.

Filmet boliger

SØNDRE SKØYEN: Lørdag ettermiddag fikk politiet melding om at det gikk en person og filmet boliger i Dalbakkveien på Søndre Skøyen. Politipatrulje som kom til stedet kunne ikke finne aktuell person.

Påvirket av cannabis

BOGERUD: Natt til søndag 19. april stoppet politiet en bil i Martin Linges vei på Bogerud på mistanke om kjøring i beruset tilstand. Undersøkelse viste at den 25 år gamle føreren var påvirket av cannabis. Førerkortet ble beslaglagt og han har nå en anmeldelse hengende på seg.

Brann i skur

HAUKETO: Søndag kveld kom det melding om at det brant i en søppelkurv på et busskur ved Hauketo stasjon. Da nødetatene kom til stedet, hadde flammer også fått tak i treverket. Varmen ble raskt slått ned. Brannårsaken er ukjent.

Full fyr i bil og garasje

STENSRUD: Søndag kveld fikk politiet melding om brann på Stensrud. Det smalt også fra stedet. Da nødetatene kom til stedet, brant det både i en garasje og en elektrisk bil. Sistnevnte ble totalskadet.

Smellene kom fra fyrverkeri som var observert i garasjen. Politiet betegner det som mye fyrverkeri.

Det tok heldigvis ikke fyr i skog som omkranser eiendommen.

Politiet etterforsker nå om hvordan brannen oppsto – om det var i el-bilen eller i garasjen.

LES OGSÅ: Bil på taket og stolkastere på T-banen

Nytt skoleinnbrudd

KLEMETSRUD: Da de første kom til Klemetsrud skole på morgenen mandag 20. april, ble det fort oppdaget at det hadde vært innbrudd i løpet av helgen. En vindusrute var knust og det hadde vært "besøk" i flere rom. Da Nordstrands Blad snakket med politiet var det uklart om noe var stjålet.

Rolig ungdomshelg

Da Manglerud-politiet mandag morgen oppsummerte første vårhelg med pent vær og gode temperaturer, kunne de si seg fornøyd.

- Våre patruljer som var i tjeneste, har meldt at det var mange ungdommer ute, men ikke noe bråk, sier en fornøyd overbetjent Dag Harald Drevsjø, leder av forebyggende avdeling.

- De hadde både vært hyggelige å prate med og rolige. Slik vil vi gjerne ha det videre utover våren!

Kort leteaksjon

LOFSRUD: Ved 14-tiden mandag 20. april fikk politiet melding om at to 5 år gamle gutter var blitt borte i et skogholt ved Lofsrudhøgda. Leteaksjon ble satt i gang, men ble heldigvis kortvarig. De to ble funnet i god form.

MC kjørte på bil

SKULLERUDDUMPA: Mandag morgen 20. april kom det melding om trafikkulykke på E6 inngående, mellom bil og MC. Det viste seg at MC-fører hadde kjørt inn i bilen, men det ble heldigvis ingen personskade, kun en bulk. Partene ordnet opp seg i mellom.

Beruset sjåfør

MOSSEVEIEN: Mandag ettermiddag rykket politiet ut etter melding om en bil som vinglet og kjørte ujevnt på E18 innover Mosseveien. Melding gikk på at det kunne se ut som mannen bak rattet var mer opptatt av mobilen sin enn å kjøre pent, men da politiet fikk stoppet bilen ved Oslo sentralstasjon fikk de mistanke om at det dreide seg om kjøring i ruset tilstand. Fører, en mann på 39 år, ble derfor kjørt i sentralarresten og førerkortet hans ble beslaglagt.

Kjørte uten skilter

MORTENSRUD: Mandag i 18-tiden møtte politiet på en 26-åring som verken hadde skilter foran eller bak på bilen sin. Det viste seg at han heller ikke hadde forsikring på bilen, og da hjalp det ikke at han påsto at skiltene var blitt stjålet. Bilen skulle ikke vært på veien uansett, og han ble anmeldt.

Levert til barnevernsvakta

BOGERUD: Tirsdag kveld 21. april påtraff politiet en 17 år gammel gutt som ikke hadde kommet tilbake til ungdomsinstitusjonen sin som han skulle. Politiet tok vare på ham og leverte ham til barnevernsvakta.

LES OGSÅ: 60 hunder og katter venter på nytt hjem

Gutt påkjørt av bil

OPPSAL: Tirsdag klokken 18.40 rykket ambulanse og politi ut til Vetlandsfaret, etter melding om at et barn var blitt påkjørt og skadet av en bil. Gutten hadde en stor kul i panna, men det gikk heldigvis bra.Utifra vitnebeskrivelser ble ikke førerkortet til bilisten inndratt, da det viste seg at gutten hadde kommet springende ut mellom to biler.

Klarte ikke stikke fra politiet

HOLMLIA: Natt til onsdag 22. april stanset politiet en bil med en gammel kjenning i på Holmlia, men sjåføren stakk av. Etter litt søking ble den lokale mannen på 25 år funnet. Det ble også funnet narkotika i bilen, så han ble anmeldt.

Knuste bingo-vindu

HOLMLIA: Onsdag morgen kom det melding om innbrudd på Holmlia Bingo. Et vindu var knust, men det var usikkert om noen hadde vært inne i lokalene. Politiet gjennomførte en åstedsundersøkelse.

Trafikkuhell på Abildsø

ABILDSØ: Onsdag ettermiddag fikk politiet melding om mulig trafikkuhell og en bil som hadde snurre på E6 utgående ved Abildsø. Det viste seg å være to biler som hadde vært borti hverandre, trolig på grunn av en fartsreduksjon. Det var ingen personskader, og partene ordnet opp selv med skademeldingsskjema.

Stjal sushi og biff

LAMBERTSETER: Torsdag 23. april  i 14-tiden dro politiet til Lambertseter for å bistå vektere etter tyverier fra Meny og Rema. Både sushi og biff var stjålet, og en mistenkt jente ville ikke la vekterne kikke i vesken hennes. Da politiet kom viste det seg at mistanken var riktig, og jenta ble anmeldt for tyveri.

LES OGSÅ: Her åpner Burger King

Russ slo russ

EKEBERG: Torsdag var det åpning av russetiden på Ekebergsletta, og det gikk ifølge politiet veldig bra fra klokken 18 og frem til klokken halv ti på kvelden. Da fikk de nemlig melding om at to russegutter på 18 og 19 år hadde kommet i konflikt. Den ene var blitt slått av den andre, og offeret ble kjørt til legevakten for en sjekk. Saken blir muligens anmeldt. En time senere fikk politiet melding om en ny konflikt, nok en gang mellom to russegutter på 18 og 19 år. Den ene var blitt slått i ansiktet og hadde muligens forstuet en finger eller fått den ut av ledd. Politiet fikk tak i den mistenkte, som ble avhørt på stedet og anmeldt.