Målet for dagens tur var å fly langt, forteller 59-åringen til Nordstrands Blad.

– Vi startet ved Grefsenkollen og fløy mot Ekeberg. Der møtte vi den gule ballongen også fløy litt vi sammen litt lavere over Nordstrand før vi gikk i høyden. Da fløy vi rett over Ski før vi landet på Ringvoll. I dag så vi helt bort til Gaustatoppen. Det var helt fantastisk.

Å fly over Nordstrand er litt ekstra spesielt, forteller han.

– Det er veldig gøy å ikke måtte dra opp kart og å bare kunne følge gatene her. Så det er absolutt ekstra hyggelig å fly hjemme.

Flydd i 40 år

Ekeblad har hatt sertifikat til å fly ballong siden 1984. Han beskriver hobbyen som en avhengighet.

– Helt siden jeg var liten gutt, har jeg bestandig likt utsikt. Og bedre utsikt enn fra en ballongkurv får du ikke, sier han bastant.

Årets vintersesong har ikke vært i ballongflygernes favør, forteller 59-åringen.

– Det har jo vært en litt rar vinter med plussgrader, slaps, vind og lave skyer, og da er det håpløst å fly. Men på dager som denne, hvor været er fint, gradestokken viser minusgrader og folk har fri, så er det bare å reise opp og fly en tur.

Ventelister på flere tusen

Ekeblad og gjengen får ofte forespørsler fra folk som vil sitte på.

– Dette er en veldig dyr hobby, og vi er en kompisgjeng som flyr sammen og deler på driftskostnadene. Om vi skulle tatt med oss alle som spurte, så hadde vi hatt ventelister på flere tusen.

Ballongflygeren skjønner likevel at folk spør, for i Norge finnes det nemlig ingen firmaer med tillatelse til å ha betalende passasjerer i luftballonger.

– Jeg anbefaler folk å sjekke ut firmaene i Gøteborg. Det er bare tre timer unna og turen er så verdt det. Men jeg må bare advare, for det er virkelig avhengighetsskapende, sier han og ler.

Avhengighetsskapende

I tillegg til å være en avhengighetsskapende hobby, er ballongflyging også en sosial hobby, ifølge Ekeblad.

– Man må være en i følgebil, og gjerne fire fem for å rigge og håndtere ballongen. I dag var vi fire i ballongen og en i følgebilen, også rullerer vi på det hver gang.