Gå til sidens hovedinnhold

Så mye falt kollektivreisene i Oslo sør i fjor

Ikke overraskende satte pandemien et markant preg på Ruters passasjertall i Oslo sør i koronaåret 2020.

Ruter har ikke spesifikke trafikktall for bydelene Nordstrand, Søndre Nordstrand og Østensjø ennå, men kollektivtrafikkens markedsandel i Oslo sør gikk ned fra 38 prosent til 25 prosent i 2020, skriver Ruter i en pressemelding.

Det er tydelig at innbyggerne i Nordstrand, Søndre Nordstrand og Østensjø har fulgt oppfordringen om å ikke reise kollektivt med mindre man må, heter det videre i pressemeldingen.

Totalt var det 240 millioner påstigninger på Ruters transportmidler i Oslo og Viken i fjor. Det er 158 millioner færre enn året før og en nedgang på 40 prosent.

Nedgangen var tydelig både for buss, tog, trikk, T-bane og båt. Men spesielt markant var nedgangen for trikken i Oslo.

Det totale antallet trikkepassasjerer falt fra 53 millioner i 2019 til 22 millioner i 2020. Buss for trikk på enkelte strekninger, samt at flere i fjor tok beina fatt eller fant fram sykkelen, er årsaken til at trikken peker seg ut.

Ruters reisedata fra i fjor viser at morgenrushet til tider har vært så godt som ikke-eksisterende.

– Med tungt hjerte måtte vi be folk om å ikke reise kollektivt med mindre de måtte gjøre en nødvendig reise. Etter å ha jobbet i tolv år for å få folk om bord på kollektivtransporten skulle vi plutselig bli gode på å få dem av, sier Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen i en pressemelding.

Les også

Bilistene raser – likevel står Bymiljøetaten på sitt og mener skiltingen i Langbølgen er god nok: – Ønsker å spre trafikken

Les også

Formann Egil i Bekkelagshøgda Vel refser kommunen: – Kulturen må endres radikalt

Les også

Her skal 70 busser få ny base med verksted og vaskehall