Gå til sidens hovedinnhold

Samefolkets dag i Rustad gård barnehage

Innsendt

Lille Rustad gård barnehage ligger mellom Skullerud og Bogerud i bydel Østensjø, på en flott naturtomt og i lokalene til gamle Rustad gård. I nydelig sol og snø ble det perfekte kulisser for en samisk kulturopplevelse.

I uken som var har barna fått erfaring med samisk kultur, og på fredag ble det en flott markering av Samefolkets dag. En barnehagemamma bidro til en stemningsfull utendørs samlingsstund, der vakker joik var høydepunktet. Inga joiket reven! Og lærte barna at samene gjerne joiker ulike ting, for eksempel dyr, vær eller folk. Barna hadde laget papirkunst inspirert av fargene i det samiske flagget, og hadde stolt pyntet lavvoen sin. Uken har også gitt barna opplevelser som samisk eventyrstund, film om nordlyset, sang og dans til samisk musikk, og fortellinger og bilder fra samiske tradisjoner.

Barnehagen har nylig fått vite at den er reddet fra trussel om avvikling, og nå gleder barn og personalet seg til å bygge videre på sin friluft-, natur- og kulturprofil. Barnehagen har et unikt uteområde, en stor naturtomt med knauser og fjell, busker og trær, og til og med vår egen skog. Her er det ingen klatrestativ, men heller akebakker, klatretrær, bærbusker, plantekasser, bålplass og lavvo, alt innenfor gjerdet.

Barnhehagens lokaler ligger i den gamle gårdens hovedhus, og på tomten står også det gamle stabburet og en stor låve med drengestue. Til våren pusses de gamle bygningene opp, og skal være i fin stand til gårdens 150-årsjubileum neste år. En barnehagetid med mye utelek, natur, og friluftsliv får barna i barnehagen her.

Vi har noen ledige plasser på både storebarn og småbarn til høstens hovedopptak, husk søknadsfrist 1. mars hvis dette er noe for ditt barn.

Ta gjerne kontakt med oss for et besøk eller en prat!

Les også

Østensjø-barnehagene ble reddet av politikerne: – Vi ser ingen grunn til å legge ned noen av disse nå

Les også

Høye blokker var greit ved T-banen, men ved bensinstasjonen på Bogerud sier politikerne nei. Nå må Obos starte på nytt