Lokalprofilen er en spalte i Nordstrands Blad der vi stiller faste spørsmål til lokalbeboere som er aktuelle eller utmerker seg på en eller annen måte.

Denne lokalprofilen er fra 4. juni 2015, men er publisert på nett i ettertid.

Les  om flere Lokalprofiler her!

ØSTMARKA: Før Even Saugstad overtok driften på Sandbakken, jobbet han med ulike bokprosjekter. Nå flytter han snart til Ulsrud og trapper opp denne virksomheten igjen.

– Hva opptar deg mest om dagen?

– At våren har kommet for fullt til Østmarka, heggen blomstrer, bekkene klukker og turfolket inntar skauen.

– Hva er ditt favorittsted i nærmiljøet?

– Østmarka er stor og har mange. Sarabråten er ett. Tømmerås er en fantastisk utsiktstopp. Morgentur med bikkja til Tømmerholtjern er heller ikke å forakte.

– Hva brakte deg hit?

- Er oppvokst på Oppsal, har bodd 20 år på Bøler og de siste 11 årene i det sørøstre hjørnet av Søndre Nordstrand. Å bo og jobbe i Østmarka var et fantastisk tilbud som bare måtte prøves ut.

– Hvor tar du helst kaffekoppen din?

– På trappa en solfylt mandagsmorgen når vi har stengt og fri - med frittgående høns spankulerende på tunet. Og kaffekoppen bytter jeg gjerne ut med en tekopp.

– Hva bør lokalpolitikerne i din bydel ta tak i?

– Mange vet ikke hva slags perle de har i Østmarka. En oppgave bør være å få flere til å bruka marka, kanskje særlig folk med innvandrerbakgrunn. Tror også mange lokalpolitikere ikke er klar over at de har en kommunalt eid markastue innenfor bydelsgrensen. Oslo kommune jobber nå med en sykkelvei som vil knytte Grønmo-området sammen med Sandbakken og sørlige deler av Østmarka. Det vil gjøre marka mer tilgjengelig og politikerne kan med fordel pushe på for å få prosessen til å gå fortere.

Fakta:

  • Navn: Even Saugstad (55)
  • Yrke: Vert på Sandbakken markastue, forfatter av bøker om blant annet Østmarka, lokalhistorie og byoriginaler
  • Bosted: Sandbakken
  • Sivil status: Samboer og kollega med Irene Asphaug
  • Aktuell fordi: Har sin siste måned som vert på Sandbakken markastue.