Gå til sidens hovedinnhold

SE BILDENE AV FORESTILLINGEN: Østensjø bydelsteater ble rammet av Koronasituasjonen igjen

Satte opp Robin Hood og Shrek og hadde premiere og siste forestilling på en og samme dag.

Innsendt

Onsdag 11.mars 2020 stod scenen i konfirmantsalen i Bøler kirke klar for Øbuts teaterfestival som skulle gjennomføres i uke 12. Samme ettermiddag sendte styret en mail med den triste beskjeden om at festivalen måtte avlyses. Det var uforståelig for mange, men det skapte mening da vi dagen etter kunne lese at hele Norge gikk i "lock down". Scenen ble rigget ned og kostymene satt på lager. Dagen etter gikk barna til sin siste eller nest siste ordinære skoledag på en stund.

Sent i august møter de til øvelser igjen. Nye stykker blir presentert. Hverdagen er nærmere normalen og styret planlegger teaterfestival i uke 46. Frem til høstferien leser de og tar ut roller til nye stykker. Etter høstferien tar de frem Robin Hood og Shrek. De øver og finpusser på replikkene som ble øvet inn sist vinter. Gleder seg til endelig å få fremføre. Kostymegruppene er også spente. Et halvt år har gått. Hvor mye større har de blitt? Mange har vokst. De fleste kostymene passer etter noen småjusteringer. Scenegruppa bygger scenen. På ny "trettitre uker forsinket" er det klart for forestillinger. I uke 45 er det intensivuke, og fra onsdag er det øvelse på scenen. Barnegruppa møter rett etter skolen og erstattes av ungdomsgruppa som holder på til sent på kveld. Igjen er det klart for teaterfestival, og alle gleder seg. Premiere for ungdomsgruppen og Shrek på søndag, premiere for barnegruppen med Robin Hood på mandag.

Torsdag kommer med Ernas nye nasjonale føringer, -fredag skal Raymond ha pressekonferanse med nye tiltak for Oslo. Barn og voksne venter. Skal de forventningsfulle bli "felt på målstreken" igjen? Diskusjoner i styret. Regelverk er stadig mer komplekst som gir rom for tolkning. Når formuleringen er at barn og unge skal skjermes, -hva menes med det? Avgjørelse blir tatt og det ender med to forestillinger. Barnegruppa skal spille med ungdomsgruppa som publikum, og motsatt. Retter en takk til de som sørget for at det ikke ble stoppet helt.

Tidenes korteste Øbut teaterfetsival ble gjennomført søndag 8/11-2020.

Barneguppas generalprøve på Robin Hood ble premiere og siste forestilling. Da dessverre uten èn, som måtte bli hjemme grunnet forkjølelse. Ungdomsgruppas premiere samme kveld, ble også siste forestilling.

Er takknemlig for at det ikke ble helt avlyst, og håper vi skånes for flere beslutninger fra øverste hold som gir slike store konsekvenser. Det er vanskelig for frivilligheten å manøvrere i regelverk som ikke er tydelig. Å oppleve at våre barn og ungdommer har blitt frarøvet en uforglemmelig uke i en spennende ungdomstid to ganger på åtte måneder, har vært trist å se. Tenker spesielt på de som endelig skulle spille hovedrolle og også på alle de som i år var med som sitt siste år. Håper og tror at jeg på vegne av de alle, allikevel kan si at det har vært en opplevelse med store og langvarige sosiale gevinster.

Vil rette en stor takk til de fantastiske instruktørene, som motiverer barna hver uke. Marthe og Christina i barnegruppa og Ester og Helena i Ungdomsgruppa. Ser frem til at filmer av forestillingene blir klare og ikke minst til de nye og neste forestillingene, som vi håper og regner med blir flyttet til høsten.

Risiko for en tredje avlysning bør unngås.