En video fra Nordseterhjemmets karneval som ble publisert tirsdag kveld har allerede blitt sett over 150.000 ganger.

I videoen ser man 97 år gamle Haldis Jahr gå til angrep på en piñata med en krykke mens hun sier at «dette er Putin».

Nordstrands Blad har tidligere skrevet om vernepleieren Håkon Sand på Nordseterhjemmet, som gjennom videodelingstjenesten TikTok har publisert humoristiske videoer fra Nordseterhjemmet de siste månedene.

Flere av videoene har blitt sett over en million ganger, og i den nye videoen har Sand og beboerne altså bestemt seg for å lage humor på bekostning av Vladimir Putin. Sand sier at Putin og invasjonen av Ukraina er et veldig aktuelt tema på sykehjemmet.

Sammenlikner Putin med Hitler

– De som bor her er veldig oppdatert på nyhetene, og vi snakker mye om det. Beboerne har jo opplevd krig før, og trekker paralleller til andre verdenskrig. De føler med ukrainerne og synes at det som skjer er utrolig trist, sier Sand.

– Mange her inne sammenlikner i tillegg Putin med Hitler. De ser igjen Hitler i mye av det som foregår i Ukraina, legger han til.

Han synes likevel at det er fint å se at de klarer å ha det morsomt, til tross for den pågående invasjonen.

– Det er nok mange her inne som kunne tenkt seg å slå Putin med en krykke, og jeg synes det er fint at vi klarer å gjøre det tragiske om til humor. Beboerne er jo ikke akkurat redde for Putin, men de synes at det som skjer er skummelt og frykter at krigen vil kunne komme til Norge.

Ganske sykt

Sand synes også det er veldig gøy å se tilbakemeldingene på TikTok.

I kommentarfeltet skriver flere at det er det morsomste de har sett, og spøker med at Putin er nødt til å skjelve i buksene om han ser videoen.

En person kommenterer at de får livsglede av å se hvordan beboerne koser seg på sykehjemmet, mens andre sier at de elsker Håkons TikTok-bruker.

– Vi begynner å få ganske mye oppmerksomhet, og det er ganske sykt å få over 100.000 visninger på noen timer. Det er veldig gøy at folk setter pris på videoene våre, avslutter vernepleieren.