Seks menn tiltalt for drapsforsøk – mann ble lam

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Seks menn i 20-årene må tirsdag møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha forsøkt å drepe en nå 23 år gammel mann høsten 2017.

DEL

HOLMLIA: Mannen ble skutt i bakhodet på Holmlia i Oslo i oktober 2017. Bakgrunnen for drapsforsøket skal ha vært en gjengkonflikt.

Politiet mener alle seks er tilknyttet den kriminelle gjengen Young Bloods. Det var også 23-åringen som ble skutt, skrev VG tidligere i år.

23-åringen er i dag lam fra brystet og ned som følge av skuddet mot bakhodet. Ifølge bistandsadvokat Carl Rieber-Mohn er han avhengig av hjelp døgnet rundt.

Politiet fant den da 21 år gamle mannen liggende på gaten i Dyretråkket på Holmlia like etter midnatt natt til lørdag 7. oktober i 2017. Da hadde vitner i området varslet politiet om skyting og flere personer som løp vekk fra området.

– Han er fornøyd med at seks av de sju siktede i saken ender opp på tiltalebenken. Han har et håp om at han kan få vite hvem som løsnet skuddet som traff ham i hodet. Etterforskningen så langt har ikke pekt på hvem det var, sier Rieber-Mohn til VG.

Oslo tingrett har satt av en måned til behandlingen av saken.

Artikkeltags