Nordstrands Blad er blitt kontaktet av beboere i området Brannfjellveien, Dovresvingen, Vardeveien og Brattlikollen, der flere husstander har slitt med brunt vann og sand i vask og toalett de siste to ukene. De opplyser at de ikke har fått noe varsel om at slikt kan forekomme og lurer på hva man bør gjøre.

Vann- og avløpsetaten (VAV) opplyser at de ikke har fått noen klager fra dette området de siste ukene. De har heller ikke registrert noen akutte hendelser som kan ha forårsaket brunt vann, men det kan ha sammenheng med oppgraderingsarbeidene som pågår i Sandstuveien.

– Vi hadde to planlagte vannavslag i forbindelse med prosjektet i Sandstuveien for to uker siden. De er ikke uvanlig at sand eller grums løsner når man skrur på vannet igjen etter et vannavslag. Berørte kunder varsles ved alle våre planlagte vannavslag, sier Simen Strand Jørgensen, kommunikasjonsrådgiver i VAV, til Nordstrands Blad.

Han sier det ikke er mulig å kartlegge omfanget av problemet, ettersom de ikke har mottatt klager eller registrert akutte hendelser.

– Dersom det vedvarer er det viktig at husstandene med brunt vann tar kontakt med oss, oppfordrer Strand Jørgensen.

Han legger til at det ikke er farlig å drikke vannet eller bruke det i matlaging, dersom man opplever brunt vann.

– La likevel vannet renne til det er klart. Det også lurt å utsette lys klesvask til vannet er klart igjen, sier han til Nordstrands Blad.