Gå til sidens hovedinnhold

Skal ha lokket barn på Nordstrand med godteri. Nå er saken anmeldt: – Ønsker ikke å skape frykt

Flere skoler i Bydel Nordstrand har fredag sendt ut meldinger til foreldre om en mann på Nordstrand som skal ha tilbudt barn godteri langs skoleveien.

NORDSTRAND: Mannen skal ha sagt at han hadde godteri i en bil i nærheten.

Fredrik Eikeseth er avsnittsleder ved kriminalitetsforebyggende avsnitt på Manglerud politistasjon. Han bekrefter at det har vært en hendelse på Nordstrand og at denne er anmeldt.

– Vi er kjent med én hendelse, og vi har valgt å opprette en anmeldelse.

Eikeseth understreker at de ikke ønsker å gå ut med flere detaljer av hensyn til personvern.

– Det er snakk om veldig små barn. Nå pågår det en etterforskning for å kartlegge akkurat hva som har hendt.

Skolen gikk ut med informasjon etter ønske fra foreldrene til de involverte som ville advare andre. Også andre skoler i bydelen har sendt ut informasjon.

Kan skape frykt

Eikeseth advarer om at sånne typer saker kan påvirke nærmiljøet og skape frykt. Han understreker at de ikke har grunn til å tro at dette ikke er et enkeltstående tilfelle.

– Vi ønsker ikke at barn skal være redde for å gå til skolen. Samtidig så skjønner vi at det oppleves ubehagelig. Men vi ser på dette som en enkeltstående hendelse og har ikke noe informasjon som gjør at vi ser dette i en større sammenheng.

Les også

Grå varebil følger etter barn på Nordstrand – nå advarer foreldre: – Det er fryktelig ubehagelig

Les også

Flere unge i våre bydeler har opplevd sabotasje på sykkelen: – Det å bevisst skade andre ser vi svært alvorlig på, sier politiet