Skoleklasse ved Lambertseter skole i karantene – fem nye smittetilfeller siste døgn

KARANTENE: En elev ved skolen er nå smittet av korona. Det har gjort at skolen også har satt hele klassen i karantene.

KARANTENE: En elev ved skolen er nå smittet av korona. Det har gjort at skolen også har satt hele klassen i karantene. Foto:

Det siste døgnet har fem personer i Bydel Nordstrand blitt smittet av korona. Ved barnetrinnet på Lambertseter skole er nå en elev smittet.

DEL

LAMBERTSETER: Lambertseter skole valgte onsdag å sette en hel skoleklasse og tilhørende lærere i karantene. Det bekreftet rektor ved skolen, Bitten Koch, til Nordstrands Blad.

– Det stemmer at en elev ved skolen nå er smittet av covid-19. Vi har valgt å sette klassen til eleven og lærere tilhørende klassen i karantene etter råd fra bydelsoverlegen, sier Koch.

Fem nye tilfeller i bydelen

Bydelsoverlege Tanja Tomasevic forteller at det er fem nye smittetilfeller i Nordstrand bydel det siste døgnet. Det er tre tilfeller flere enn mandag.

– Vi har en økning på 31 nye tilfeller totalt den siste uken. Det vi ser er at vi har færre nærkontakter per positive koronatest, så det er bra. Det som fortsatt bekymrer oss er at det er en del tilfeller som ikke går an å spore tilbake til smittekilden, forteller Tomasevic.

Hun forteller de har økt bemanningen ved smittesporingsteamet og er nå godt rustet for en eventuell ny smitteøkning. Bydelsoverlegen sier de er bekymret for økt smitte, men at de forventet nye topper.

– Ja, vi er bekymret og det er forventet at smitten er fortsatt lav nasjonalt, men at man har lokale utbrudd. Det ser vi i hele Oslo med høyere smittetall enn ellers i landet. Vi er nødt til å forvente slike topper som vi hadde forrige uke, sier hun.

Er folk lei av smitteverntiltakene?

– De er ikke lei, men det virker som mange nå er slitne. At man er «koronafattig». Man er sliten av alt, sliten av å følge råd og å være i isolasjon, karantene og på vakt mot viruset. De tiltakene som ble igangsatt for tre uker siden, ser vi effekten av nå, sier hun.

– Det vi gjorde da gir resultater nå og det håper jeg folk innser. Alt det man gjør av tiltak gir gode resultater og det ser vi nå med mindre smitte enn for en uke siden, sier bydelsoverlegen.

Artikkeltags