Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Alt kan ikke være gøy

Lambertseterrevyen 2016:

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter en litt trang start, er Lambertseterrevyen virkelig god i andre akt.

LAMBERTSETER: Lambertseterrevyen 2016 er en forestilling som kommer i en solid innpakning. De har en sal det er hyggelig å være publikum i. Den tekniske timingen er uovertruffen, og lyden og lyset er helproft. Her mister man ikke ett eneste ord – sunget eller sagt.

Alt kan ikke være gøy

Revyen starter brått med at Nora Linnea Worren kommer på scenen og forteller at det er så mye alvorlig i verden at «Alt kan ikke være gøy hele tiden». Det er imidlertid ikke medspillerne hennes enige i. Vi som sitter i salen har nemlig så mye annet å tenke på, at her, i revymørket på Lambertseter, vil vi bare se på noe morsomt.

Årets Lambertseterrevy heter «Distrahert» og handler om alt som distraherer oss i hverdagen. Den «røde tråden» er riktignok ikke så tjukk at vi distraheres til å hoppe tau med den. Flere av sketsjene krever en god dæsj godvilje for å hektes til temaet.

LES OGSÅ: Lambertseterrevyen: Pupper, katter og Syria

På god vei

Men hei, at en skolerevy ikke blindt følger den røde tråden i ett og alt, kan ofte være en fordel. Vi vil jo heller underholdes, enn at det nøstes så krampaktig at humoren forsvinner! Og Lambertseterrevyen er godt på vei, både i «Problemer innad i det matematiske fakultet» og i «Han derre lederen i Rødt», hvor Herman Wibe er artig i sin parodi på Bjørnar Moxnes.

Likevel, de virkelig gode vitsene, poengene og punchlinene som skal få oss til å gapskratte, er det langt mellom. Og enkelte ganger blir det litt for bløtt, som i «Bade i?». Der dykkes det bokstavelig talt så dypt ned i underbuksa, at det ikke nødvendigvis bare er bestemor som må bli litt brydd. Poenget, om det er der, drukner.

LES OGSÅ: Slik gikk det med Kongshavnrevyen: Helstøpt revy verdt et plussabonnement!

Foredler gode ideer

Like før pause kommer imidlertid første akts høydepunkt. «Hjemme hos familien Døgnflue» er like morsom som den er genial. Et helt livsløp spilles gjennom på noen få minutter, hos fluefamilien. I forrykende tempo får vi oppleve middag, fødsel, pubertet, forhold, brudd og død.

I «Bam bam bam bam bam bam», hvor busstoppet møter «Game of Thrones», beviser Lambertseter-gjengen at et godt musikknummer absolutt ikke trenger noe sang. Her er gode ideer foredlet til sketsjer som spilles helt ut.

Og ikke minst gir slutten av siste akt et frampek til hva som kommer etter pausen.

SE BILDESERIE FRA PREMIEREN HER!

Absurd

For det er som om revyen girer opp et hakk. «Pål Jørgensen – Matematikk for 7. trinn» og «Vi skal sørover», er herlig absurde. Også «Vipps», der den svært «hypede» betalingsappen får helt ny og fatal betydning, er et høydepunkt.

Den aller beste enkeltprestasjonen i «Distrahert» er det Nikolai Ersdal som står for. Skuespilleren imponerte oss i fjor, og gjør det til de grader igjen. I «Forske på ting» gjør gutten med gummifjeset en fantastisk figur som überkul/klein lærer i «Who’s your daddy»-genser, og frasen: «Ta på gummistøvlene og vernebrillene, og hopp ut i hagen og forsk!».

LES OGSÅ: Anmeldelse av Lambertseterrevyen 2015 «Stempla»

Mange ord fort

Med bare et par unntak er aktoversikten kun fylt med gullkorn i del to. Powerpoint-foredraget «Trange ting av Roar Rør», i Kosta Miladinovic' skikkelse, er et av de største (pun intended).

Alle de seks skuespillerne glitrer, kanskje bortsett fra sangmessig. De har innlevelse, samspill, mimikk, energi og en imponerende evne til å levere replikker med mange ord veldig fort.

Selv om første akt forblir noe uforløst, lar vi oss heldigvis distrahere av innpakningen, og en andre akt som er så god, at den redder fem øyne på terningen.

SE FLERE BILDER FRA PREMIEREN HER!

Les anmeldelse av flere skolerevyer:

FAKTA: LAMBERTSETERREVYEN 2016

  • Nordstrands Blads vurdering: Terningkast 5
  • Tittel: «Distrahert»
  • Skuespillere: Herman Wibe, Vilde Veronica Hakeland, Nora Linnéa Worren, Kosta Miladinovic, Nikolai Ersdal og Amalie Naley Andersen.
  • Instruktører: Tarald Aas Reite og Trygve Monclair Bøe. Koreograf:Hanna Jonassen
  • Revysjefer: Markus Wolla, Roar Starheim og Henriette Bring Pedersen
  • Spilleperiode: 8.-19.februar 2016, på Lambertseter videregående skole.