Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Lambertseterrevyen 2017: Real stjernemix

Artikkelen er over 4 år gammel

Fra Aksel Sandemose til Paradise-Mayoo.

LAMBERTSETER: «Vår generasjon vokser opp i en verden der stjernestatus står i fokus. Vi strever etter våre drømmer og ambisjoner gitt av samfunnet rundt oss. Vår kamp om lykke handler ikke bare om oss selv, men også hva andre tenker om oss».

Slik introduserer årets instruktørduo, Kim Erik Strøm og Thor Håkon Ulstad, oss til Lambertseterrevyen 2017.

«Stjerner i sikte» handler om «Generasjon prestasjon» som har «sykt høye ambisjoner» på egne vegne.

LES OGSÅ:

Lokale stjerner i sikte

Forfriskende

Joda, vi har hørt og sett det før. På tv og på utallige revyscener de siste årene. Strøm og Ulstad serverer et velbrukt tema. Allerede med programbladet i hånda, like før lyset slukkes i salen, vedder jeg med fotografen på at sluttpoenget også på denne revyen vil være noe sånt som «vær den du er, og vær stolt av det».

Derfor er det en overraskende finte at skuespiller Tadas Jocius «avslører» at jeg har rett, allerede før åpningssangen. Lambertsetergjengen er dønn ærlige på hvor dette skal ende, og det er egentlig ganske forfriskende, og litt annerledes.

(Saken fortsetter under videoen)

Videoklipp fra premieren på Lambertseterrevyen «Stjerner i sikte», 1. mars 2017. Video: Magne Mellem Enoksen

 

Stjerner så langt øyet rekker

I salen på Lambertseter er ikke stjernene bare i sikte, de er fysisk godt plassert i synsfeltet utover hele sceneveggen. På scenen veksler stjernebegrepet mellom det helt konkrete og det metaforiske. 

Vi tas i skole av Knut Jørgen Røed Ødegaard, Michelin-inspektørene er på plass, Netflix, Facebook og Spotify tas på kornet når de vil, vil, vil rates og vurderes, og finalen i «Stjernekamp» står mellom to kampsportstjerner, bokstavelig talt.

Her er stjerner som Stian Blipp, Donald Trump, Magnus Carlsen, Marcus & Martinus og kongeparet. Og det sparkes friskt mot mediene når kjendisjournalistene fra VG, TV2, Se & Hør og Aftenposten må lage sensasjonstitler om helt vanlige folk i salen i «Journalistenes jag».

Det mangler heller ikke på sketsjer der forventingspresset mot Generasjon prestasjon, som skal leve opp til å bli stjerner, spilles ut. Foreldre på sidelinja på håndballbanen, og gameshow-varianten «Barn for barn», er gode eksempler på foreldre som jakter egen suksess gjennom barna sine .

(Saken fortsetter under bildeserien)

Bildeserie

Bildeserie: Lambertseterrevyen 2017

 

Fire stjerners middag

Parodiene i revyen er mange.

Vi får Herman Wibe som engasjert Knut Jørgen Røed Ødegaard, Tadas Jocius som tidvis treffende Donald Trump, og Wibe og Jocius som Marcus & Martinus. Jakob Nussle Rekdal er kanskje ikke den mest overbevisende Stian Blipp vi har sett, men som kong Harald, som etter monarkiets fall bor i en leilighet på Tveita og øver på nyttårstalen i borettslaget, er han blant høydepunktene i revyen.

Lambertseterrevyen har også fått stjernehjelp med innpakningen. Anders Hatlo er gjenganger som voiceover. Da blir det selvfølgelig videoteaser med revyens egen versjon av «Fire stjerners middag». Middagsselskapet med Skam-Noora, Ari Behn, Erlend Elias og en fyr fra Paradise Hotel i 2010 eller 2011, skulle vi gjerne sett mer av!

LES OM FJORÅRETS REVY:

Femmer til Lambertseterrevyen 2016

Bildeserie fra Lambertseterrevyen 2016

Video fra Lambertseterrevyen 2016

Mer musikk

Lambertseterrevyen skjemmer oss ikke bort med musikknumre, men har ingen grunn til å være gniene på dem. Bandet, som kledd i gulljakker er som tatt rett fra danskebåten, spiller bra.

Skuespillerne er gode på koreografi, og er heller ikke så verst på vokal i år. (Vi ville hørt mer av Marte Andersen-Gott Husby. Hun synger kjempebra i «Jenter kan også være morsomme», et oppgjør med guttenes mange parodinumre).

«Lillefinalen» før pausen og «Finalen» er også høydepunkter, både musikalsk og tekstmessig. Her møter Aksel Sandemose Paradise Hotel: Fra sinna Jantelov-oppgjør i Lillefinalen, til Paradise-deltaker Mayoo Indirans signatursitat helt på slutten: «Livet er et lære. Vi må alle lære».

Litt ujevnt, men innfrir

Instruktørene Strøm og Ulstad er begge tidligere Lambertseter-elever. De sto bak en sterk Nydalenrevy i fjor, og gjentar nesten suksessen på hjemmebane i år. Skjønt, «Stjerner i sikte» er hakket mer ujevn på humor. Særlig i første akt. Men Lambertseterrevyen 2017 spiller seg til en overbevisende femmer.

Instruktørene fylte Symra kino med selvprodusert kortfilm i 2010. Det er ingen grunn til at de ikke også skal fylle aulaen på Lambertseter videregående hver kveld fram til 10. mars.

FLERE REVYANMELDELSER FRA 2017:

Kongshavnrevyen 2017 tøyer grensene

Blindernrevyen er proppfull av selvtillit (Nordre Aker Budstikke)

Ullernrevyen er en kavalkade av høydepunkter (Akersposten)