Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 3Sjarmerende Fiasko

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter fire år uten skolerevy hopper Ulsrudrevyen 2016 uti det med begge bena og står for både manus og regi selv. Det ble ingen total Fiasko, selv om revyen halter en del her og der.

ULSRUD: Det er første gangen på fire år det settes opp revy på Ulsrud videregående skole.

Det gjenoppliver skolens mangeårige revytradisjon med å presentere en stor Fiasko, med mange eksempler på hvordan ting kan ende dårlig.

Ting går galt

De startet med 50 stykker, men endte opp med en dedikert gjeng på 22 stykker, som skulle stå for alle oppgavene.

Det er ingen liten jobb å sette opp en skolerevy, selv om man legger lista utrolig lavt og allerede før den begynner betegner den som en fiasko.

Kanskje det konseptet ikke var så lurt, og at det tok fra revygjengen litt av selvtilliten?

Det er premiere, det er nerver i høyspenn og ting går galt. Mikrofoner som ikke virker, litt tekst som glemmes. Noen poeng som forsvinner. Det halter rett og slett både her og der.

Men vi kan ikke la være å la oss sjarmere litt likevel. Vi vet hvor mange timer de har lagt ned for å kunne få forestillingen ferdig.

SE BILDESERIE FRA ULSRUDREVYEN HER!

Video fra premieren av Ulsrudrevyen 2016 "Fiasko". Video: Karl Andreas Kjelstrup

Revy med ordbok

Og de har publikum med seg store deler av veien. Her er det imidlertid noe internhumor, som ikke er like lett å følge om man er på feil side av 35. Ideen om å bruke en del kebabnorsk, og tilby ordbok bak i programmet, fungerer heller ikke så godt. Poengene forsvinner, for i mørket underveis er det ikke så lett å finne ut hva uttrykk som mæbe (dame/jente) og sjmæcker (røyke narkotiske stoffer) betyr.

LES OGSÅ:

Anmeldelse av Bjørnholtrevyen: Nedstrippet og morsom

Anmeldelse av Lambertseterrevyen: Alt kan ikke være gøy

Anmeldelse av Kongshavnrevyen: Helstøpt revy vel verdt et plussabonnement

Imamen i Kairo

Da hadde det kanskje fungert bedre med en litt overivrig tolk på scenen for å gjøre litt narr av oss «oldisene» i salen. Vi er ikke i tvil om at for eksempel Nawfal Benchi kunne ha spilt den rollen med glans, etter å ha sett ham som fortvilet instruktør og imam i moskeen i Kairo.

Sistnevnte er et av stedene i revyen hvor vi virkelig trakk på smilebåndet, både på grunn av innsatsen til alle skuespillerne og sluttpoenget.

Publikumsfrieri

Den som utmerker seg mest er definitivt Herman Wuttudal. Han tar scenen som om han aldri har gjort annet og byr på seg selv i både kjole og glitrende tversoversløyfe på første skoledag.

 

Noen ganger overspiller han litt, men han er et herlig publikumsfrieri og stiller til tider Hafsa Jama, Hana Shala, Therese Bruu og Daniel Walaunet litt i skyggen. Hans utgave av Miley Cyrus’ Wrecking ball er verdt hele billetten!

SE BILDESERIE FRA ULSRUDREVYEN HER!

Tråden forsvant

Ingen revy uten sang og dans. På Ulsrud har de løst dansen med tre dansere, Johanna Marie Sand, Anastasia Hoff og Michelle Bye. De danser greit, men det føles ikke som de er en del av revyen og den røde tråden med fiasko, bortsett fra i første dansenummer, hvor de får en overivrig Herman Wuttudal på jentejakt etter seg. Det hadde kanskje vært et lurt trekk å skape litt mer fiasko og latter, siden det er det som er temaet.

 

Gjemt bort

I bandet er det duoen Edvin Ruan på piano og Kristine Engen på sang. De fremfører Imagine for å avslutte første akt og har to sanger i andre akt, men også dette føles som om det ikke helt henger sammen med revyen temamessig.

Kristine Engen har en flott stemme når hun virkelig trår til, men det virker som sangene er lagt for lavt, så hun sliter litt med de dype partiene. Hun burde ikke vært gjemt bort i mørket på siden av scenen, men skulle fått lov til å skinne litt.

Trenger oppstramming

Ulsrudgjengen har ikke hatt instruktører eller manusforfattere. Det er et modig valg når man skal starte opp igjen etter fire år uten skolerevy.

 

Skuespillerne og revysjefene har jobbet sammen om manus og regi. De har en ganske god grunnmur, men de ville hatt god nytte av noen som kunne se på både helheten og detaljene, slik at ting ble strammet opp her og der.

De reklamerer selv med at dette er tidenes største fiasko noensinne, men det er vi absolutt ikke enige i. For oss havner de midt på treet på terningen og får en sterk treer.

SE BILDESERIE FRA ULSRUDREVYEN HER!

FAKTA: ULSRUDREVYEN 2016

  • Tittel: Fiasko
  • Skuespillere: Nawfal Benchi, Hafsa Jama, Daniel Walaunet, Melike Karatepe, Eline Figenschau, Herman Wuttudal, Therese Bruu, Hana Shala
  • Instruktører: Skuespillerne selv og revysjefene Leyla Hansen og Marie Solem
  • Spilleperiode: 1.-4. mars 2016 på Ulsrud videregående skole.