Gå til sidens hovedinnhold

Vi stempler en femmer!

Artikkelen er over 6 år gammel

Under Lambertseterrevyen 2015s «Stempla» tar lattermuskelen skikkelig tak hos publikum flere ganger. Flere glitrende skuespillerprestasjoner gjør at vi stempler fem øyne på terningen.

LAMBERTSETER: Alle stempler noen hver eneste dag – og alle blir stemplet. Dette setter Lambertseterrevyen fokuset på med sin forestilling Stempla. Revygjengen retter søkelyset mot hvordan vi mennesker dømmer hverandre basert på så lite som farge, religion og livsstil – uten særlig grunnlag.

SE STOR BILDESERIE FRA LAMBERTSETERREVYEN 2015 HER!

Festlig og energisk

Denne kvelden er det vi som har æren av å stemple lambertsetergjengen – forskjellen er at vi har en to timer lang forestilling å basere oss på. Og det er svært enkelt å stemple i vei, lete etter sure toner, feil, samt manglende og platte poenger på en premierekveld. Det er noen av dem.

Heldigvis er det enda lettere å finne fram stempelputa og fokusere på ord som festlig, energisk, fengende, morsomt og god koreografi.

LES OGSÅ: Tuller med merkelapper

Glitrer

Det er flere av skuespillerne som fortjener et «Bra jobba-stempel» midt i panna. En av dem er Tinius Christian Berntsen. Han glitrer i de fleste roller, for eksempel som bestemor på familieferie i Syden, som barneversjonen av politiker Knut Arild Hareide, en autistisk Beethoven og Magnus Carlsen.

Lambertseterrevyen 2015

IMPONERER: Tinius Christian Berntsen er et funn for revyscenen. (Foto: Karl Andreas Kjelstrup)

Snobbitt

Midt i panna stempler vi også Tobias Rysstad, Vilde Veronica Haukeland og Harald Hovind. Alle utmerker de seg i flere roller og får oss til å flire rått, enten det er som transe, biff eller som Snobbit.

Lambertseterrevyen 2015

KOMISK TALENT: Tobias Rysstad får salen til å brøle av latter når han spiller guttungen i familien på sydenferie. (Karl Andreas Kjelstrup)

Ikke minst fortjener de tre danserne et stempel for vel utført oppdrag! De er svært dyktige, har god koordinasjon, et godt samspill og har god kroppsbeherskelse. I tillegg forteller de historier, som attpåtil er morsomme.

Bandestempel

Og vi må jo ikke glemme bandet. Før andre akt får de virkelig vist seg frem i overturen og gitar- og bassrekka briljerer under ledelsen av kapellmester Eirik Bang.

Lyd og lys sitter som støpt under hele forestillingen unntatt i ett nummer, hvor bandet overdøver sangen. Scenearbeiderne får forestillingen til å gli fremover ved å ha riktige rekvisitter på plass til riktig tid.

Jevnt over er dette en morsom revy! Flere ganger tar lattermusklene overhånd.

Noen numre må nevnes spesielt, som Torsk Diem med Nikolai Ersdal og Tinius som rappere og Ruter-sketsjen, hvor alle er med og bryter ut i en festlig Benny Hill-parodi. Virkelig artig!

LES OGSÅ: Snart slutt på gratis lokalavis

Vippeposisjon

Noen av eventyrstundene er vi ikke like begeistret for, heller ikke Det siste snøfnugget, som vi stempler som uten mening for vår del. Vi ser vel heller ikke stempelpoenget i alle numrene, men for det meste er det artige tekster og god respons fra publikum og det er jo det stempelet som teller aller mest.

SE STOR BILDESERIE FRA LAMBERTSETERREVYEN 2015 HER!

Det er premiere, alt sitter ikke helt, og noen steder er gjengen nede på fire øyne på terningen. Svært gode skuespillerprestasjoner fra noen gjør imidlertid at vi lar oss sjarmere og vipper terningen oppover. Da setter vi vårt siste stempel for dagen og der står det terningkast 5!

LES OGSÅ: Lambertseter vgs. flytter i 2015