Skvallerkål ble til pai på Oppsal

PLANTEBYTTE MED PAI: Oppsal hagebrukslag har startet forsiktig opp igjen etter koronakrisen, med plantebytte på Oppsal.

PLANTEBYTTE MED PAI: Oppsal hagebrukslag har startet forsiktig opp igjen etter koronakrisen, med plantebytte på Oppsal. Foto:

Av
DEL

Innsendt Oppsal hagebrukslag måtte som mange andre lag avlyse arrangement på grunn av korona. Tirsdag 26. mai startet laget forsiktig opp igjen med det tradisjonelle plantebyttet.

En av deltakerne hadde mye skvallerkål i hagen, men han gikk ut fra at det ikke var stor interesse blant medlemmene i hagelaget for å bytte til seg denne planten. Den oppfattes jo av de fleste som et plagsomt ugress.

I stedet for skvallerkål stilte han med en lun skvallerkålpai. Det var bred enighet blant deltakerne på plantebyttet om at paien smakte fortreffelig. Den satte en spiss på en hyggelig og etterlengtet sammenkomst med kaffe og vafler for dem som hadde planter å bytte bort og for dem som hadde lyst på en hageprat.

Lærdommen fra plantebyttet var at skvallerkål er en undervurdert matplante . Den kan som ramsløken bruke i mange retter. Den finnes over alt, og er langt rimeligere enn ramsløken.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags