(Avisa Oslo): – Beregn god tid, kjøp billett på forhånd og benytt stasjonene Stortinget eller Jernbanetorget hvis du skal til Oslo sentrum. Husk også familierabatten, en voksen med gyldig billett kan ha med seg inntil fire barn under 18 år gratis.

Det skriver Ruter i en pressemelding i forkant av den store festdagen.

Kjører lørdagsruter

Trikk, buss, båt og T-bane kjører lørdagsruter på 17. mai, og deler av Oslo sentrum stenges for trikk og buss. Ruter anbefaler alle som skal reise kollektivt å følge med i reiseplanleggeren på ruter.no eller i appen.

– Det er veldig mange som skal ut og reise i Ruters områder denne dagen. Vi anbefaler alle å beregne ekstra god tid for å rekke det man skal. Det er også lurt å bruke reiseplanleggeren og søke informasjon om avganger og avvik, noen av bussene vil kjøre alternative traseer, spesielt i Oslo, der deler av sentrum stenges for buss og trikk på grunn av barnetoget, opplyser Ruter.

De ber også reisende om å unngå å benytte Nationaltheatret stasjon, som er den nærmeste stasjonen til Slottsplassen og trolig den mest folkerike stasjonen denne dagen.

Reisetips

Ruter lister opp noen tips til hvordan man kan reise litt smartere og gjøre reisen litt enklere på nasjonaldagen.

  • Kjøp billett i Ruter-appen. Da sparer du ombordtillegget, og alle kommer raskere fram
  • Husk familierabatten! Du kan ta med inntil fire barn under 18 år gratis hvis du er over 18 år og reiser med gyldig billett
  • Beregn god tid. Det er mange som skal ut å reise denne dagen. Enkelte steder går det også barnetog i buss- og trikketraseene som kan føre til forsinkelser.
  • Unngå Nationaltheatret T-banestasjon. Kapasiteten her er begrenset. For å unngå trengsel oppfordrer vi deg til å bruke Stortinget eller Jernbanetorget. Du bør også avtale møteplass andre steder enn i området rundt Nationaltheatret.