ÅSBRÅTEN: Koronapandemien gjør at de aller største markeringene uteblir. Derfor blir årets markering av Benjamin Hermansen spredd godt utover med flere mindre arrangementer gjennom hele dagen, 26. januar.

  • Klokken 11.59 blir det ett minutts stillhet i Bydel Søndre Nordstrand. Det fikk politikerne i bydelen gjennomslag for tidligere i vinter. Etterpå vil både Rådhusklokkene i Oslo og kirkeklokkene på Holmlia spille «Yesterday» av the Beatles.
  • Publikum som ønsker å delta i minneseremoni utenfor Holmlia kirke klokken 12, bes møte i Holmlia-parken med god avstand og munnbind, forteller arrangementansvarlig.

Deichmann Holmlia

Biblioteket på Holmlia hadde planer om å dedikere et eget rom til Benjamins minne i forbindelse med 20-års dagen for drapet. Dette åpner ikke før i februar, men deler av utstillingen som skulle være klar til tirsdag 26. januar er nå avlyst, da biblioteket er stengt.

BUSH – Holmlia

Ved barne- og ungdomssenteret BUSH blir dagen i år markert ved et digitalt fakkeltog.

– Vi ønsker at fler enn 52.000 Nordmenn deler bildet av Benjamin Hermansen med en fakkel på sin facebookside for å vise sin avsky mot rasisme og at vi aldri glemmer Benjamin Hermansen, forteller David Garcia Haugen, ved BUSH Holmlia.

Her kan du følge markeringen

Fakkel-lenke

– For tjue år siden lovte vi aldri å glemme. Det løftet har vi holdt, og det skal vi fortsette å holde. Drapet på Benjamin skulle aldri ha skjedd, og det er vårt felles ansvar å sørge for at det ikke skjer igjen, sier Beatriz Jaquotot i Benjamins Minnefond.

På grunn av koronapandemien blir det ikke mulighet for et stort fakkeltog i år, men et fåtall inviterte skulle ha stilt opp i fakkel-lenke. Også denne er nå avlyst. Samtidig vil det gjennomføres en digital fakkellenke, slik at alle som vil kan være med.

– Vi kan dessverre ikke samle store folkemengder fysisk nå, men det betyr ikke at vi ikke kan mobilisere oss. Bush, Holmlia fritidsklubb, har designet et bilde som vil bli delt i sosiale medier. Vi oppfordrer hele landet til å bli med på markeringen. La oss sammen vise at vi fortsatt ikke har glemt, avslutter Jaquotot.