Torsdag ettermiddag meldte brannvesenet om en større skogbrann i Østmarka i skogen innenfor Ulsrudvann. Nå kan Nordstrands Blad vise hvordan kollen det har brent på ser ut. Totalt er det snakk om rundt 40 mål med skog som er svidd av.

10 patruljer

Brannvesenet har vært til stede med rundt 10 biler gjennom hele ettermiddagen. Disse blir nå avløst av Sivilforsvaret gjennom natten.

– Det er lagt ut utlegg inn i skogen og er pumper fra Ulsrudvann og Nøklevann som forsyner med vann. Totalt har Sivilforsvaret 10–12 personer her som vil jobbe gjennom natten. De sørger for at det ikke blusser opp igjen, forteller vaktkommandør Tor Audunhus til Nordstrands Blad.

Jobber gjennom natten

Han oppfordrer aller til å unngå åpen ild om man skal på tur i marka de neste dagene. Det er ekstremt tørt.

– Når man ferdes nå oppfordrer vi til ekstrem varsomhet med bruk av ild. Selv på de lovlige bålplassene i skogen. Det er ikke totalforbud enda, men det er veldig tørt i marka, forteller han.

Nordstrands Blad møtte flere patruljer i skogen. En av brannmennene forteller at de har hatt flaks med hvor brannen utartet.

– Vi har hatt griseflaks. Det har brent rundt og opp på en kolle. Brannen har derfor brent ut denne, men ikke spredd seg videre. Brannen er slukket, men vi blir her med innsats gjennom natta og i morgen.