Gå til sidens hovedinnhold

Snøen skaper trafikkproblemer mange steder - ikke bare i Oslo

Artikkelen er over 2 år gammel

En traktor på veiene midt i byen - ikke noe uvanlig syn i dag, men de trengs også.

OSLO/NORGE: Kjedekollisjon, buss i grøfta, kolonnekjøring – og brøytekrangel. Snøværet flere stedet i landet skaper trøbbel mandag. Senere i uka kommer det mer i sør.

– Snøværet fortsetter utover formiddagen i Lofoten, men det er i ferd med å minke. Innen i kveld har det nok gitt seg helt, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

I Lofoten-kommunene Flakstad og Vestvågøy er en rekke veier stengt mandag på grunn av ras eller rasfare. Ny vurdering av situasjonen gjøres først tirsdag morgen, ifølge Vegtrafikksentralen nord.

Les også

2018 var tøft for fiskehandler Nils (60) på Lambertseter Senter - Gleder seg til byggingen er ferdig i 2020

 

I Ballstad i Vestvågøy har det gått et 100 meter bredt snøskred. Skredet stanset før det traff bebyggelsen og det er ingen tegn til at noen er tatt, opplyser Nordland politidistrikt.

Det har snødd kraftig i de sørligste delene av landet i helgen, og mer skal det bli.

– Torsdag ser det ut til at Agder og Telemark i Sør-Norge får skikkelig påfyll av snø igjen, skrivermeteorologene.

Fra fjell til fjord

Ifølge Statens vegvesen øst er det snø og vinterføre helt fra høyfjellet i nord til fjæresteinene i sør.

I Heggedalsveien i Asker førte det glatte føret til at en buss havnet i grøfta. Det skapte noen trafikkproblemer, men ingen ble skadd, ifølge Oslo politidistrikt.

Les også

Skoringen på Lambertseter gav bort en sjekk på 100.000 kroner: - Håper vi kan gjøre dette igjen, sier daglig leder Christina (29)

 

En person ble sendt til sykehus etter en kollisjon med sju kjøretøy involvert på riksvei 2 ved Elverum, opplyser Innlandet politidistrikt.

På hele Nordkynnhalvøya i Finnmark er det kolonnekjøring, og på Magerøya kan det bli kolonnekjøring på kort varsel, ifølge Vegtrafikksentralen nord.

Håndgemeng

Natt til mandag måtte Sørøst politidistrikt rykke ut til et industriområde på Slemmestad i Buskerud etter en krangel mellom to personer som drev med brøyting.

– Bakgrunnen var at den ene hadde frest snø som hadde kommet over på området hvor den andre hadde ansvar for snøbrøytingen. Under krangelen hevder den ene at han ble skallet til og fikk hevelser i ansiktet. Det er gitt et pålegg om at de skal holde seg borte fra hverandre under resten av brøytearbeidet, skriver politiet.