Sommerfest på Manglerud frivilligsentral - som holder åpent hele ferien

Av
DEL

Innsendt På onsdag var det sommerfest for de frivillige og sponsorene i flott sommervær. Mange frivillige bidro til å lage istand mat og montere grill flere timer før sommerfesten startet.

God stemning

På onsdag var de frivillige og sponsorene invitert til sommerlunsj, og stemningen var svært god. Deilige sommersalater ble laget i fellesskap. Erik og Steinar var grillsjefer og grillen ble donert av Jernia på Manglerud senter. Det ble arrangert leker og quiz og nye relasjoner ble etablert.

– Det er veldig hyggelig med sånne fellestreff. Vanligvis møter jeg bare de som er frivillige på gamingtilbudet, men her blir jeg kjent med nye og veldig hyggelige folk. Det er et inspirerende og veldig gøy, sier Erik Mogensen som er primus motor på gaminggruppa.

– Her føler man seg alltid velkommen og det er veldig hyggelig å være med på aktiviteter her, sier Nadjia Oulad. Hun legger til at mye av æren for det, er den alltid engasjerte, rause, blide og hjertevarme lederen for frivilligsentralen – Mariann Staxrud Utstumo.

Manglerud Frivilligsentral, som er lokalisert omtrent midt på Ryenkrysset, har nå åpnet igjen for fullt.

Sammen om nabolaget

45 frivillige bidrar med stort og smått til beste for lokalmiljøet. De besøker folk, ringer, hjelper til med praktiske oppgaver som å skru opp en hylle, passer og lufter hund, gir bort det de har til overs og leder ellers en rekke aktiviteter.

Gjennom frivillige tilbys gaming, styrketrening, strikkekafé, yoga, intervalltrening, egentrening, syverksted, vafler og bordtennis, åpent hus, drop-in barselgruppe, barseltrening, leksehjelp, lesesirkel og språkkafé.

Frivilligsentralen er åpen for alle som bor i nærmiljøet på Ryen, Abildsø, Rognerud, Høyenhall og Manglerud.

– Det er mitt ønske at dette skal være et samlingssted for alle. Noen jobber og deltar bare på ettermiddag og helg eller på dagtid hvis de jobber skift, mens andre er hjemme på dagen og bruker flere av tilbudene. De brukerne vi har i dag er i alderen 0–84 og representerer nasjoner som Hellas, Polen, Nepal, Marokko, Somalia, Kurgistan, men de fleste er etnisk norske og vi snakker bare norsk. Manglerud frivilligsentral passer for alle, miljøet er svært godt og inkluderende og det stilles ingen krav til prestasjon. Kom som du er og vi skal ta deg godt imot, forteller Mariann Staxrud Utstumo entusiastisk.

Sommeråpent

Frivilligsentralen holder åpent hele sommeren, blant annet med gamingtilbud tre ganger i uka.
Alle tilbud er gratis. Sjekk ut frivilligsentralens facebookside for mer informasjon om programmet.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags