Gå til sidens hovedinnhold

Søndre Nordstrand etter valget

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Valgresultatet for Søndre Nordstrand er klart. I valg til bystyre fikk Arbeiderpartiet i 29,8 %, en tilbakegang var på 17,4 prosentpoeng.
Ved valg til bydelsutvalg gikk det noe bedre for Arbeiderpartiet, som fikk 36,9%. Også ved dette valget ble Arbeiderpartiet bydelens største parti og fikk seks av totalt femten mandater i bydelsutvalget, en tilbakegang på to.

Riktignok mister Arbeiderpartiet flertallet i bydelsutvalget, og må i neste periode skape flertall med minst ett av tre partier; SV, Rødt eller Høyre. Derfor er det viktig å holde fast i at det på noen saksområder trolig er enighet på tvers av både partier og bydeler. Samlende løsninger finnes ikke dersom vi hele tiden skal understreke hvor forskjellige vi er. Flinke folk finnes i flere partier, så jeg tror vi skal kunne komme fram til gode og omforente løsninger.

Mange har stemt på Arbeiderpartiet i bydelsvalget, og mange har gitt meg en personstemme. Jeg kjenner jeg er takknemlig, men jeg kjenner også på et visst forventningspress. Trøsten er at hverken jeg eller bydelsutvalget kan løse alle utfordringer alene. Vi trenger hjelp.

Kontakt med innbyggerne er en forutsetning for at folkevalgte i utvalget skal kunne styre godt, og ikke minst for at vi skal kunne påvirke politiske prosesser andre steder. Derfor kan ikke avstanden mellom folkevalgte og innbyggere bli for stor. Det er en fordel om vi kommuniserer sammen oftere enn hvert fjerde år.

Tross tilbakegang for mitt parti, er jeg optimistisk. Men lite kommer av seg selv. Innsats er nødvendig langs flere akser. Arbeiderpartiet bør revitalisere organisasjonen for å hindre ytterligere tilbakegang, og sammen med bydelens politiske utfordringer, ligger fireårsperioden foran oss an til å bli både krevende og spennende.