Frivillige berger tilbud til utviklingshemmede

BLIR KLUBB: Kristin Dingtorp (f.h.), Shahbaz Tariq (Ap), Per Dingtorp og Øystein Flaten i Stiftelsen Holmlia Nærmiljø kikker på lokalene hvor de skal drifte tirsdagsklubben.

BLIR KLUBB: Kristin Dingtorp (f.h.), Shahbaz Tariq (Ap), Per Dingtorp og Øystein Flaten i Stiftelsen Holmlia Nærmiljø kikker på lokalene hvor de skal drifte tirsdagsklubben. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Stiftelsen Holmlia Nærmiljø (SHN) trår til og starter Tirsdagsklubben i egne lokaler.

DEL

HOLMLIA: Etter at Bydel Søndre Nordstrand så seg nødt til å kutte midlene til Tirsdagsklubben og Moonshine for å oppnå økonomisk balanse, har savnet etter klubben vært stort blant brukerne.

Del på Facebook

– Jeg synes det bør starte igjen. Hver tirsdag tenker jeg at jeg har lyst til å dra på klubben, men så er det jo ingen klubb. Jeg savner det fælt, sier Kristin Dingtorp som gikk på Tirsdagsklubben.

Frivillige stiller opp

Nå kan det se ut som drømmen om Tirsdagsklubben igjen kan bli virkelighet. SHN åpner dørene på Frivillighetssentralen og stiller med frivillige slik at funksjonshemmende bydelen igjen kan få en sosial arena å møtes på.

LES OGSÅ: Vil ikke love penger

– Vi kan jo ikke bidra på den pedagogiske biten, men vi vil ta imot Tirsdagsklubben her og drifte det med frivillige fra vår organisasjon, sier daglig leder Øisten Flaten og styreleder Arne Waag i SHN.

Moonshine

Nylig var samtlige borettslag på Holmlia samlet på Klekken til seminar. Her stilte også Moonshine og spilte en halvt times konsert.

LES OGSÅ: Fornøyd med frivillighet

– Alle var enige om at det var for gærn’t at denne typen aktivitet skal fjernes, sier Øistein Flaten.

SHN skal nå jobbe for å finnen en løsning for finansiering av insturktørstillingen til Moonshine, slik at bandet kan bestå.

– Moralsk ansvar

Stiftelsen Holmlia Nærmiljø skal egentlig ikke påta seg kommunale oppgaver.

– Men dette er en innertier i forhold til vedtektene våre, nå må vi bare sikre kontiunitet, sier Arne Waag.

Også Kristin Dingtorps pappa synes initiativet er bra, men egentlig burde vært løst av det offentlige.

– Jeg synes det er veldig flott at dere tar tak i dette, det etter vi stor pris på, men vi må ikke glemme at bydelen har et moralsk ansvar. Frivilligheten må ikke bli spist opp av det bydelen ikke klarer, sier han

Et lite forbehold

SHN regner med at de kan ha et tilbud klart i løpet av kort tid.

Det tas et lite forbehold hvis det er krav til personal med spesiell kompetanse.

– Vi må ta et lite forbehold her, men vi har nok av omsorgsulle mennesker så dette blir ikke noe problem, sier Øistein Flaten.

Artikkeltags