Ap får åtte i BU på Søndre Nordstrand

BU-LEDER: Shahbaz Tariq får inn syv partifeller i BU og har dermed flertall alene. Her sammen med bydelsdirektør Jan Hagen på gårsdagens BU-møte. FOTO: ARNE VIDAR JENSSEN

BU-LEDER: Shahbaz Tariq får inn syv partifeller i BU og har dermed flertall alene. Her sammen med bydelsdirektør Jan Hagen på gårsdagens BU-møte. FOTO: ARNE VIDAR JENSSEN Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Mandatfordelingen til bydelsutvalget (BU) i Søndre Nordstrand er klar.

DEL

SØNDRE NORDSTRAND:

Mandatfordelingen viser at Arbeiderpartiet får hele åtte representanter i BU. De sitter dermed alene med det politiske flertallet i bydelen.

Del på Facebook

Høyre får inn fire representanter.

SV får inn en representant.

Venstre får inn en representant.

Frp får inn en representant.

Bydelsutvalget består av totalt 15 representanter.

Samarbeid

Toppkandidat og sannsynlig BU-leder Shahbaz Tariq (Ap) ønsker likevel et godt samarbeid med alle de andre partiene i BU.

– Jeg har lest partiprogrammene til alle partiene og 90 prosent er likt. Derfor tror jeg ikke det blir noe vanskelig å samarbeide med hvem som helst i BU. Vi skal samarbeide til fordel for befolkningen i bydelen, sier Shabhaz Tariq.

Navn til uka

Valgstyret jobber nå med fintelling av personstemmer og navnene på BU-representantene er trolig klar tidlig neste uke.

- Det er ikke ett, men 15 bydelsvalg. Hver av Oslos bydeler er større enn en norsk gjennomsnittskommune. Dette tar naturligvis tid å få talt ferdig, sier Kjetil Bjørnsrud, informasjonsleder for valg i Oslo  kommune.

Artikkeltags